NBA

Lebron se oglasio o penzionisanju - "kralj" iščekuje naslednika u Los Anđelesu?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.05.2024 14:56
Lebron Džejms na meču sa Denver Nagetsima Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey
Lebron Džejms na meču sa Denver Nagetsima

Košarkaši Denver Nagetsa izbacili su Los Anđeles Lejkerse u prvom kolu plej-ofa NBA lige sa 4:1 u seriji i tako pokazali da tim iz Kalifornije definitivno nije pretendent na titulu šampiona najjače lige sveta. 

Posle bolnog poraza, odmah su počele spekulacije o penzionisanju udarne igle "jezeraša", Lebrona Džejmsa. Popularni kralj već je uveliko zašao u 40. godinu života, i iako je prikazao izvanrednu košarku protiv tima iz Kolorada, evidentno je da na najvećeg rivala Majkla Džordana polako počinje da gazi vreme. 

Sada se Lebron prvi put oglasio o eventualnoj odluci da napusti parket i okači patike o klin posle višedecenijske karijere. 

"Video sam i čuo priče o mojoj budućnosti. Još ne znam šta će biti, trenutno razmišljam o vremenu koje želim da provedem sa porodicom i prijateljima. Posle razgovora sa porodicom, savetnicima i zastupnicima, saznaćete i vi.", istakao je najbolji košarkaš Lejkersa na svom "X" nalogu. 

 

 

Opšte je poznata činjenica da Lebron želi da okonča svoj put u NBA ligi igranjem sa svojim sinom, takozvanim Bronijem. Kako prenosi "Athletic", franšiza iz Los Anđelesa je spremna da mu ovu želju ispuni draftovanjem Džejmsa džuniora, samo kako bi zadržali kralja još jednu sezonu. 

Ostaje da se vidi da li će ova usluga biti dovoljna da zaustavi vreme koje uveliko nagriza najbolju trojku svih vremena.