NBA

Majami pobedio Čikago bez Batlera: Hit zakazao duel sa Seltiksima u plej-ofu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.04.2024 08:00
Košarkaš Majamija, Haime Hakez Tanjug/AP Photo/Wilfredo Lee
Košarkaš Majamija, Haime Hakez

Mogao je Majami Hit još u prvom plej-in meču da slavi protiv Filadelfije i tako olakša sebi put u plej-ofu, ali to se ipak nije desilo. Franšiza sa Floride je uvek išla težim putem, a tako će biti i nakon trijumfa protiv Čikago Bulsa 112:91 u NBA plej-inu.

Hit je zakazao dule sa Boston Seltiksima u plej-ofu, te ćemo već u prvoj rundi doigravanja imati reprizu prošlogodišnjeg finala Istočne konferencije. Izabranici Erika Spolstre su na utakmici protiv Bulsa bili oslabljeni jer je Džimi Batler bio kraj aut linije u trenerci zbog povrede. Ipak, to nije predstavljalo problem ekipi koja se nikada ne predaje.

Majami je već nakon 12 minuta igre imao 17 poena prednosti, dok je Čikago uspeo da smanji zaostatak do odlaska na poluvreme. Usledila je nova furiozna četvrtina domaćina sa Floride, te je Hit u završnih 12 minuta ušao sa +22. U poslednjoj deonici je vođstvo domaćina u jednom trenutku išlo i do maksimalnih +29, ali su gosti pred kraj uspeli malo da ublaže poraz.

Nikola Jović je na parketu proveo 27 minuta i upisao pet poena, šest skokova i dve asistencije. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Tajler Hiro sa 24 poena (10 sk, 9 as), Haime Hakez je dodao 21, a Kevin Lav je ubacio 16. U redovima Bulsa su se istakli Demar Derouzan sa 22 poena, a pratili su ga Nikola Vučević sa 16 (14sk) i Kobi Vajt sa 13.

Prva utakmica plej-of serije između Majamija i Bostona je na programu u nedelju od 19 časova po sredjeevropskom vremenu.