Evroliga

Kad će biti evroligaški večiti derbi? Znaće se sutra, kad Evroliga saopšti raspored

komentari (0)

Izvor: Tanjug

17.07.2023 11:07
Kad će biti evroligaški večiti derbi? Znaće se sutra, kad Evroliga saopšti raspored MN Press

Kompletan raspored utakmica za sva 34 kola ligaškog dela Evrolige biće objavljen u utorak, saopšteno je na sajtu tog takmičenja.

Evroliga je ostala u istom sastavu kao lane, istih 18 klubova će igrati, a i ligaški deo takmičenja je nepromenjen, igraće se 34 kola sa sedam "duplih nedelja", odnosno d aće timovi u tim terminima igrati dve utakmice u sedam dana.

 

 

Ono što najviše zanima ljubitelje košarke u Srbiji je kad će u Evroligi međusobno igrati Partizan i Crvena zvezda, koji su ove godine izmenili igrački roster i lini se da će naredne sezone biti još kvalitetniji.

Dva najpopularnija srpska tima su prvi put u istoriji ukrstili koplja u najkvalitetnijem klupskom takmičenju prošle godine, a oba kluba su ostvarila pobede kao gosti.

Nova sezona počeće prvim kolom koje je na programu 5. i 6. oktobra, dok će se ligaški deo završiti 11. i 12. aprila, a novouvedeni plej-in za klubove plasirane od sedmog do 10. mesta igraće se 16. i 19. aprila.

Četvrtfinalne serije počeće 23. i 24. aprila, završiće se najranije 30. aprila ili 1. maja, a najkasnije 8. maja. Fajnal-for je zakazan za period od 24. do 26. maja u Berlinu, a titulu brani madridski Real.