Evroliga

Vukašin Avdalović veruje u prolaz Partizana: Navijači mogu da budu faktor odluke

komentari (0)

Izvor: Tanjug

02.05.2023 20:04
Vukašin Avdalović veruje u prolaz Partizana MN Press
Vukašin Avdalović veruje u prolaz Partizana

Nekadašnji košarkaš Partizana, Vukašin Avdalović, izjavio je da veruje da crno-beli već večeras mogu da pobede Real Madrid i obezbede prolaz na Fajnal-for Evrolige.

Košarkaši Partizana večeras od 20.30 časova dočekuju ekipu Reala u trećem meču četvrtfinala Evrolige:

"U prve dve utakmice Partizan je bio dosta bolji rival od Reala, to se videlo i u poslednjoj utakmici u regularnom delu. Željko je odlično pripremio ekipu i apsolutno zasluženo Partizan vodi 2:0. Dolaze utakmice kod kuće i ja se nadam da već u prvoj utakmici crno-beli mogu da završe posao", istakao je Avdalović, pa dodao da Partizan ima igrače koji mogu da preuzmu nove uloge, usled odsustva Lesora i Pantera:

"Lesor i Panter jesu bitni, Lesor je možda i najbolji igrač Partizan ove sezone. Ne bih se složio da Real nije oslabljen u ovoj utakmici. Mislim da će najviše biti do igrača koji su na terenu i kako će se oni privići na neke uloge. Real je jedan od najvećih klubova u Evropi i sa njima je uvek teško igrati. Pored toga što imaju dobre trenere i igrače, cela organizacija je odlično postavljena. Navikli su zbog toga na poseban status i kada se to možda promeni oni reaguju kako su reagovali u drugoj utakmici", izjavio je Avdalović.

Osvnuo se potom na tuču koja se desila na kraju druge utakmice u Madridu:

"Nije lako nereagovati u takvim momentima, niti mislim da je Panter inicirao išta. Samo je reagovao na grub faul Ljulja. Posle kazni kad se gledalo, mogao je bolje da reaguje", konstatovao je Avdalović i istakao da podrška navijača može mnogo da pomogne Partizanu:

"Podrška navijača je jako bitna. Ja se sećam utakmica u Pioniru, tamo stane osam hiljada ljudi. U Areni bude 20 hiljada ljudi, uz ovakav ambijent koji se stvara oko utakmice, navijači će sigurno biti iks faktor. Igrači treba da se fokusiraju na teren, a navijači da samo budu vetar u leđa. Verujem u prolaz na fajnl-for. Sve što sada pričamo je teorija. Željko sigurno zna kako da pripremni utakmicu sa Realom. Taktika će biti postavljena kako treba, samo je pitanje kako će odgovoriti neki igrači na nove zahteve tj. na bitniju ulogu", zaključio je Avdalović.