Evroliga

Real večeras stiže u Beograd: Madriđani zahtevaju posebne mere obezbeđenja

komentari (0)

Izvor: Tanjug

01.05.2023 08:00
Realu dodatno obezbeđenje u Beogradu MN Press
Realu dodatno obezbeđenje u Beogradu

Košarkaški klub Real Madrid zatražio je pojačane mere bezbednosti od Partizana uoči dolaska u Beograd na treći meč plej-ofa Evrolige, koji je na programu u utorak od 20.30 časova u "Štark areni".

Prema pisanju brojnih svetskih medija, predstavnici španske ekipe su, posle incidenata na drugom meču serije u Madridu, postavili određene uslove i zatražili posebne mere bezbednosti kako bi izbegli eventualne neprijatnosti u glavnom gradu Srbije, iako su crno-beli od svojih navijača zatražili da se ponašaju fer i korektno.

Ekspedicija Madriđana u Beograd kreće danas posle poslepodnevnog treninga i planirano je da na aerodrom "Nikola Tesla" sleti u večernjim satima.

 

 

"Real je tražio da autobus sa aerodromskog parkinga odveze celokupnu delegaciju madridskog kluba do hotela, da bi se izbegao bilo kakav kontakt sa medijima i navijačima. Real zahteva i pojačanu policijsku pratnju u Beogradu, odnosno od aerodroma do hotela i od hotela do Arene i nazad, kako za treninge tako i za sam meč. Madriđani traže i pojačano obezbeđenje oko hotela tokom boravka u Beogradu, kao i oko klupa sa igračima i stručnim štabom za vreme utakmice", navode mediji svoja saznanja.

Košarkaši Partizana vode 2:0 u plej-of seriji Evrolige i nedostaje im još samo jedna pobeda da se plasiraju na Fajnal for koji se od 19. do 21. maja održava u Kaunasu.

Crno-beli će na tom meču biti lišeni usluga Kevina Pantera koji je zbog tuče u Madridu kažnjen sa dve utakmice suspenzije, kao i Matijasa Lesora koji je kažnjen sa jednim susretom odsustva, dok je neizvesno koliko će trener Željko Obradović moći da računa na Dantea Egzuma koji je u toj gužvi doživeo povredu prsta na nozi, nakon džudo zahvata geršona Jabuselija, koji je zbog toga dobio pet utakmica kazne.

Disciplinska komisja Evrolige je još kaznila ia Gabrijela Deka iz Real Madrid a sa jendom utakmicom suspenzije, a određena je i novčana globa od 50.000 evra za oba kluba.