srb
• najnovije
Evroliga

(KRAJ) Real Madrid - Partizan: Sudija prekinuo meč u Madridu zbog tuče

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.04.2023 23:06
Real Madrid - Partizan: Sudija prekinuo meč u Madridu zbog tuče MN Press
Real Madrid - Partizan: Sudija prekinuo meč u Madridu zbog tuče

Košarkaši Partizana od 20:45 gostuju u Vizink centru, gde će u drugom meču četvrtfinalne serije Evrolige odmeriti snage sa Real Madridom. Crno-beli slavili su u prvom duelu ovih ekipa trojkom Kevina Pantera u poslednjim sekundama, a večeras će imati novu šansu za brejk.

Prema pojedinim informacijama Real će na ovom meču biti oslabljen neigranjem Edija Tavaresa i Fabijena Kozera koji se i dalje muče sa povredama. Nastup centra sa Zelenortskih ostrva je naročito pod znakom pitanja, a ukoliko se bude našao u sastavu, nema sumnje da će igrati u skrećenoj minutaži, što bi mogla da bude velika šansa Beograđana. 

Treća utakmica ove serije igra se u Beogradu u utorak od 20 časova, a potencijalna četvrta, tri dana kasnije takođe u Štark Arene. Ukoliko bude bilo potrebe za petom utakmicom, ona će se odigrati u Madridu, a termin će biti naknadno objavljen.

REAL MADRID - PARTIZAN+

Vizink Centar, Madrid;

Sudije: Sreten Radović, Oleg Latiševs, Fernando Roša.

REAL MADRID: Vilijams Gos, Rendolf, Fernandez, Abalde, Hanga, Hezonja, Rodrigez, Dek, Poarje, Ljulj, Jabusele, Musa.

PARTIZAN MOZZART BET: Vukčević, Ledej, Avramović, Panter, Smailagić, Papapetru, Egzum, Naneli, Lesor, Trifunović, Anđušić, Madar.

(UŽIVO) Real Madrid - Partizan

27.04.2023. 23:05

38. MINUT: Sudija prekinuo meč u Madridu zbog tuče

Posle više od 10 minuta većanja, sudije su donele odluku da prekinu meč i pobede dodele košarkašima Partizana pri rezultatu 95:80 za crno-bele. Beogradski klub sada vodi 2:0 u seriji, a prvu meč loptu imaće u Štark areni 2. maja.

27.04.2023. 22:46

38. MINUT: Drama na parketu! Sve je počelo sa Ljuljom..

Održava Partizan dvocifrenu prednost u ovim trenucima iako je Real pokušao da napravi preokret 7:1 serijom (78:90). Međutim, Beograđani su odgovorili na energiju rivala. Vezali su pet poena i povećali razliku na +18. Neki navijači Reala su već počeli da napuštaju teren, a sada i sukobi na parketu. Došlo je umalo do tuče na parketu. Ljulj je na grub način faulirao Pantera, a ovaj mu nije ostao dužan. Gurnuo je Španca, a onda se umešao i Jabuzele, koji je odmah izbačen sa terena, a prema svemu sudeći Egzum je izvukao najdeblji kraj. Australijanac sedi kraj terena, izuvenih patika sa posekotinom na licu. Videćemo kakav će biti epilog, sudije su počele da gledaju snimke.

27.04.2023. 22:33

34. MINUT: Partizan pred pobedom, trojke padaju sa svih strana

Izjednačen početak odlučujuće četvrtine u Španiji. Naneli je otvorio deonicu poenima sa penala, da bi nakon toga Panter pogodio tešku trojku i doneo maksimalnih +17 Partizanu (79:62). Jabuzele je u nastavku smanjio razliku, ali je odmah odgovorio Egzum na drugoj strani (67:84). Dek pogađa sa poludistance, a onda još jedna trojka Partizana, treća u poslednjih minut i po za +18 u Madridu - 87:69. 

27.04.2023. 22:22

Kraj treće četvrtine: Real Madrid - Partizan 62:75

Na ulasku u poslednju četvrtinu Partizan vodi 75:62 i nalazi se na dobrom putu da zabeleži još jednu pobedu. Ova deonica igrala se mahom u serijama. Prvo je Real bio uspšeniji zahvaljujući odličnoj roli Porijera i Fernandeza, da bi u nastavku deonice crno-beli uhvatili priključak preko Nanelija i Lesora.

27.04.2023. 22:12

26. MINUT: Partizan uhvatio priključak

Naneli uz zvuk sirene postiže veoma bitnu trojku za Partizan i prekida 9:0 seriju Madriđana (48:56). Takođe, nakon gledanja snimka, sudije su svirale i faul za Amerikanca, koji je realizovao i slobodno bacanje. Rodrigez se sada ušetao u reket crno-belih i pogodio iz polaganja, da bi nakon promašene trojke Pantera, Musa pogodio za -5 (52:57). Sada se i publika probudila, koja vrši veliki pritisak na arbitre, ali bez obzira na to, sviran je faul nad Egzumom, a Australijanac je oba puta siguran sa penala (52:59). Nova greška Reala u napadu, koju Panter koristi na drugoj strani. Nova dvocifrena prednost srpskog tima - 62:52.

27.04.2023. 22:00

23. MINUT: Real uspešniji u drugom delu igre

Porije otvara drugo poluvreme poenima iz reketa, a evo i atraktivnog zakucavanja Lesora (39:53). Francuz se ističe i u odbrani, da bi nakon promašaj Madara, Porije i Musa vezali četiri poena i smanjili vođstvo Beograđana (43:53). Partizan loše brani pik-en-rol, što nemilice koriste Rodrigez i Porije. Serija 8:2 Reala, Madriđani ponovo u jednocifrenom zaostatku (45:53).

27.04.2023. 21:43

Kraj prvog poluvremena: Real Madrid - Partizan 37:51

Na isteku prvog poluvremena, košarkaši Partizana imaju prednost od 14 poena. Real je početkom druge deonice anulirao prednost crno-belih i stigao na posed zaostatka zahvaljujući sjajnoj roli Hezonje, ali je Partizan u nastavku četvrtine odigrao bolje. Osim broja ofanzivnih skokova (4-3), Beograđani su bolji u svim segmentima igre, a naročito su uspešniji na šutu za dva poena. Bolje procente imaju i na šutu sa linije penala, a najveću prednost imali su sredinom druge deonice kada je bilo +15. Najefikasniji na utakmici je Hezonja sa 12 poena, Egzum je na drugoj strani postigao 11, Panter osam, a Naneli i Smailagić po sedam poena.

27.04.2023. 21:31

18. MINUT: Dominacija Partizana u Madridu

Musa smanjuje razliku sa penala, zatim Papapetru postiže koš sa poludistance, a onda Panter, kapitenski, pogađa sa perimetra za najveću prednost Beograđana na utakmici - 45:32. Real izleda potpuno izgubljeno u odbrani, rano su ušli u bonus, a najviše kubure u unutrašnjoj igri, jer nema Tavaresa. Iako crno-beli mahom traže rešenja sa spoljnih pozicija, Egzum i Pantere neretko napadaju reket, a Madriđani u ovim trenucima nemaju rešenja za raspoložene Beograđane. Partizan na dva minuta do odlaska na odmor vodi 47:32.

27.04.2023. 21:24

16. MINUT: Smailagić stiže u pomoć

Ulazi Smailagić u igru i donosi pravo osveženje. Košarkaš Partizana prekida 7:0 seriju rivala sa četiri vezana poena, uz atraktivno zakucavanje za vođstvo od 35:28. Musa na drugoj strani smanjuje sa penala, a onda i novi koš Papapetrua (30:37). Real kuburi u odbrani u ovim trenucima, crno-beli opet vode glavnu priču na terenu, a period sjajne igre kruniše Smailagić pogotkom sa distance. Momak iz Beograda postigao je sedam poena za dva minuta i Partizan ponovo ima dvocifrenu prednost.

27.04.2023. 21:17

14. MINUT: Hezonja sve bolji, loš period Partizana

Loš start crno-belih u drugoj deonici. Ređaju se promašaju pred košem Reala, Partizan se nije upisao na sefamor punih tri minuta, a nakon serije Madriđana i sedam vezanih poena Hezonje, domaćin prilazi na -3 (28:31). Obradović traži prvi tajm-out na utakmici, da vidimo kakva će biti reakcija njegovog tima.

27.04.2023. 21:09

Kraj prve četvrtine: Real Madrid - Partizan 21:31

Hezonja prekida mini seriju Partizana sa distance (12:18), a onda i Panter postiže prve poene na utakmici. Vidi se želja Madriđana da se zaustavi tranzicija protivnika, pa često igrači Partizana izlaze na "crtu", odakle su realizovali svih devet penala. Sada Fernandez vezuje pet poena za Real, međutim, ubrzo Egzum postiže trojku na drugoj strani, a onda je i Nanli bio siguran sa distance. Hezonja je polovičan sa penala, Partizan će imati poslednji napad, a njega ne koristi Australijac. On je ujedno i najefikasniji pojedinac na utakmici sa 11 poena, dok listu strelaca Reala predvodi Hezonja sa sedam.

27.04.2023. 21:00

7. MINUT: Gruba igra na startu meča

Real polako ulazi u ritam. Dek je smanjio razliku rivala (5-11), zatim se Lesor lepo snalazi na drugoj strani terena, a onda se i Poarje upisuje na semafor sa linije za slobodna bacanja (7-11). Egzum je fauliran, Australijanac je oba puta siguran, a nakon greške Madriđana, Ledej realizuje 2+1 (7:16). Crno-beli pred dvocifrenom prednošću nakon šest minuta igre. Ljulj pogađa posle prodora, dok je Egzum poslat na liniju penala, odakle je ponovo stopostotan, 18:9 za Partizan. Igra se jako grubo u ovim momentima.

27.04.2023. 20:53

4. MINUT: Serija Partizana na startu utakmice

Crno-beli su ušli u meč sa više energije i već na startu napravili 7:0 seriju. Madar je postigao prve poene na utakmici, a nakon trojke Pantera i Lesor se upisuje u semafor. Tajm-out trenera Reala ništa novo nije doneo na parketu. Madriđani se i dalje muče u napadu, sada nova greška Deka, a na drugoj strani prve poene postiže usamljeni Papapetru. Vilijams-Gos prekida sušu domaćeg tima (3:9).

27.04.2023. 20:45

1. MINUT: Počeo je susret u Madridu.

Počela je utakmica u prestonici Španije, gde će Partizan pokušati da napravi još jedan brejk pred povratak u Beograd. Za loptu su skakali Lesor i Jabuzele, a uspešniji u skoku bio je košarkaš srpskog tima.

Željko Obradović na parket je poslao Madara, Lesora, Ledeja, Papapetrua i Pantera, dok su Madriđani izveli sledeću petorku: Vilijams-Gos, Musa, Jabuzele, Dek i Rendolf. 

 

27.04.2023. 20:33

Ćus Mateo: Tavares ne igra protiv Partizana

Dobre vesti za Partizan. Centar Madriđana Edi Tavares neće biti u protokolu za večerašnju utakmicu, kako je najavio trener Reala Ćus Mateo. 

"Situacija nije dobra. Edi neće biti u timu."

Podsetimo, jedan od najboljih igrača Reala povredio je koleno u prvoj utakmici protiv Partizana. Na terenu je proveo nešto više od 20 minuta, a u svlačionicu je otišao sa zavojem oko noge.
 

 

27.04.2023. 20:26

Poslednje provere pred utakmicu

Košarkaši Partizana izašli su na teren, gde se uveliko pripremaju za početak utakmice protiv Real Madrida, a u centru pažnje je naravno Džejms Naneli, jedan od najboljih šutera sa distance u istoriji Evrolige.
 

 

Ostavite komentar