Evroliga

Boltauzer suspendovan: Imaće pravo na žalbu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.10.2024 19:25
Matej Boltauzer se u sezoni 2022/23 nalazio među TOP5 evropskih sudija Profimedia
Matej Boltauzer se u sezoni 2022/23 nalazio među TOP5 evropskih sudija

Evroligaški sudija Matej Boltauzer ušao je u žižu javnosti prethodne sezone zbog situacije koja nema nikakve veze sa košarkaškim parketom. Nakon što je Slovenac pokušao ukrasti parfem na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", elitno evropsko takmičenje je konačno došlo do razrešenja njegove sudbine. 

Kao što je od ranije poznato, Boltauzer se ne nalazi na lisit sudija za evroligašku sezonu 2024/25, a prema saznanjima Mozzart sporta, slovenački arbitar će imati pravo da aplicira za novu šansu u svom poslu u predstojećoj pauzi u toku sezone. 

Podsećanja radi, čuveni sudija je pokušao sa krađom bočice parfema marke "Tom Ford", čija vrednost iznosi 221 evro u "duty-free" prodavnici,  decembra petog, 2023. godine. Matej se tada vraćao utakmice između Partizana i Monaka na kojoj je delio pravdu. 

 

 

Od tog dana, protiv Boltauzera se vodi disciplinski postupak od strane Evrolige. Nakon što je Slovenac uhapšen, on je priznao svoju krivicu, uspeo da se na mestu nagodi refundiranjem štete, što pokazuju i dokumenti priloženi nadležnim organima. 

Može se reći da je ova situacija bila veliki udarac za košarkašku elitu, s obzirom da je u sezoni 2022/23, arbitar u pitanju bio među najboljih pet sudija Evrope. Ispred njega su se nalazili samo Robert Lotermozer, Boris Rizik i Oleg Latisves.