Evroliga

Evroliga: Edvards iznenadio Olimpijakos; Panatinaikos treći put zaredom dobio Fener

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.10.2024 22:50
Karsen Edvards je Olimpijakosu ubacio 30 poena Guliver / HMBxMedia UwexKoch
Karsen Edvards je Olimpijakosu ubacio 30 poena

Košarkaši Bajerna savladali su Olimpijakos u Minhenu u okviru petog kola Evrolige rezultatom 84:80. Bavarci pod Gordonom Herbertom deluju kao izuzetno kompetentna ekipa ove sezona, a pobedom nad Pirejcima, pokazali su da trijumf protiv Reala u prvom kolu nije bio puka slučajnost. 

Heroj Bajerna bio je Karsen Edvards. Omaleni šuter je odigrao izvanrednu partiju ubacivši čak 30 poena, a pratio ga je Devin Buker sa 20. Sa druge strane, najviše se istakao Saša Vezenkov sa 17 poena i sedam skokova, dok ga je pratio Tajler Dorsi sa 12. 

Tim iz Minhena sada ima skor 3-2 i zauzima 10. mesto dok grčki tim ima obrnut učinak od dve pobede i tri poraza, i leži na 12. mestu.

 

 

U ranijem današnjem duelu, Panatinaikos je bio bolji od Fenerbahčea u Istanbulu rezultatom 76:81. Pobedu "zelenima" je primarno doneo Kendrik Nan sa 15 poena, a u stopu ga je pratio Matijas Lesor sa 14. Tu je bio i Kostas Slukas, sa jednim košem manje od francuskog centra. 

Što se tiče turskog tima, predvodio ga je Tarik Biberović sa 16 poena, a tu je bio i Skoti Vilbekin sa dva poena manje. 

I Fener i Panata sada imaju skor 3-2, sem što se atinski klub nalazi na četvrtom mestu, dok je istanbulski na devetom. 

U poslednjem današnjem okršaju, Barselona je bila bolja od Asvela očekivano, rezultatom 90:83. Iako su Francuzi pružili odličan otpor, uspevši čak do četvrtog dela igre da ostanu u totalnom egalu, na kraju su Španci poenima Tomaša Satoranskog i Kevina Pantera da slome otpor i odnesu novu pobedu. 

Barsa se nalazi na prvom mestu Evrolige sa skorom 4-1, dok je Asvel na 14. poziciji sa respektabilnim učinkom 2-3.  

 

Standings provided by Sofascore