Evroliga

Cveta na terenu, vene na tribini: Evroliga kaznila "večite" zbog ponašanja navijača

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.10.2024 18:41
Koreografija navijača Partizana na utakmici sa Bajernom TV Arena sport
Koreografija navijača Partizana na utakmici sa Bajernom

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana nalaze se već treću godinu zaredom u Evroligi zajedno - kako se čini, ova bi mogla biti najplodonosnija. Beogradski večiti su imali prilično solidan start. Crno-beli su takmičenje otpočeli sa skorom 2-2, a sada ih očekuje osam od deset utakmica u eliti koje će biti odigrane u prestonici Srbije (doduše, jedna će biti gostovanje na Malom Kalemegdanu). 

Što se Zvezde tiče, ona je imala praktično savršeni start, a da genijalnost Kevina Pantera i Jana Veselog nije "ukrala" pobedu u Areni na meču sa Barselonom, ekipa koju sa klupe predvodi Janis Sferopulos bi imala nezamislivih 4-0. Svakako da je i jedan poraz uz tri trijumfa prilično zadovoljavajuć skor, te ostaje samo nada da crveno-beli mogu nastaviti sa ovakvom formom. 

Koliko cveta na terenu, toliko vene van njega, s obzirom da je Evroliga još jednom odlučila kazniti Partizan i Zvezdu za nedolično ponašanje navijača na utakmicama sa Barsom, odnosno Bajernom. Klub sa Malog Kalemegdana je "skrajnut" za 25.000 evra usled pogrdnog skandiranja i ubacivanja predmeta na teren u neizvesnoj završnici, dok će i crno-bela kasa biti lakša za 5.000 evra zbog korišćenja pirotehnike od strane najvatrenijih pristalica. 

TV Arena sport

Arena u crveno-belom ruhu

Osim klubova, kažnjeni su i treneri. Žalgirisov Andrea Trinkijeri kažnjen je sa 5.000 evra jer je komentarisao sudijske odluke, dok će Virtusov strateg Luka Banki morati da plati 6.500 evra iz istog razloga.