Evroliga

Željko zagolicao maštu Vašingtonom i Majkom: Sutra određujemo tim

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.10.2024 17:12
Željku Obradoviću je ovo četvrta sezona u Partizanu MN Press
Željku Obradoviću je ovo četvrta sezona u Partizanu

Košarkaši Partizana će se u sredu od 20.30 časova susresti sa Virtusom u okviru petog kola Evrolige. Još jednom će puna Arena dočekati Italijane, koji će pred sobom imati svog bivšeg igrača, Ifea Lundberga. 

Pred ovaj okršaj, medijima se na treningu uoči utakmice obratio stručnjak Partizana, Željko Obradović. On je, kao i Sterling Braun, istakao činjenicu da Virtus nema nijednu pobedu u eliti kao veoma opasan faktor i motiv više za tim iz Bolonje. 

"Ono što je mnogo važno je da oni još nemaju pobedu, ali to je verovatno najveća opasnost pred ovu utakmicu. Oni imaju izvanredan tim, pokriven na svim pozicijama i odlično vođen. S istim trenerom od prošle godine, sa vrlo jasnim idejama. Odigraće s velikom motivacijom upravo zbog tog skora koji imaju. Prostudirali smo ih, pripremali utakmicu. I treba da kao i uvek u Evroligi damo maksimum, u smislu i koncetracije i želje i onoga što nas je krasilo do sada, a to je maksimalno angažovanje od prvog do poslednjeg sekunda. Zaista očekujem vrlo tešku utakmicu", rekao je Obradović dan pre utakmice.

Crno-bela publika do sada na delu nije videla u Evroligi Ajzeu Majka i Duejna Vašingtona. Krilni centar "parnog valjka" je pauzirao zbog povrede, ali se konačno oporavio i konkurisaće za tim, dok je drugopomenuti bio uključen u veliki NBA trejd, usled kog je bio na obavezama u Americi. 

MN Press

Željko Obradović i Arijan Lakić na meču ABA lige

"Sutra određujemo tim, kao i uvek, na dan utakmice, pa ćemo videti... I jednom i drugom fale treninzi, ali treniraju vredno i sa velikom motivacijom. To je prvi preduslov. Sve drugo je o tom - potom. Odigrali smo tek devet utakmica, a imamo valjda 80, tek je počela sezona. Nismo ni na osmini onoga što nas čeka". 

Potom su usledila manje vezana pitanja za sutrašnju utakmicu. Naime, novinare je zanimalo da li će Obradović ispuniti želju selektora Svetislava Pešića, koji je "zamolio večite" da puste po dva reprezentativca Srbije za sledeći FIBA prozor. 

"Vi ćete da pitate gospodina selektora Pešića kakvu je imao saradnju s Partizanom za ove tri godine i veoma lako ćete da razumete sve što vas zanima".

Za kraj, slično pitanje je postavljeno i za Lundberga. Podsećanja radi, Danska će se 21. novembra sastati sa Srbijom. 

"Kada bude došlo vreme pričaćemo o tome. Nemam pojma, niti mogu sada da razmišljam o tome", završava Obradović.

Partizan za sada ima skor 2-2 u Evroligi i zauzima osmo mesto, dok je Virtus zakucan za dno sa četiri poraza. 

 

Standings provided by Sofascore