Evroliga

Sferopulos: Odbrana nije bila dovoljno dobra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.10.2024 23:25
Janis Sferopulos i Jago Dosa Santos MN Press
Janis Sferopulos i Jago Dosa Santos

Košarkaši Crvene zvezde u velikoj drami izgubili su u Areni od Barselone 94:98 (84:84) u produžetku gde je briljirao Kevin Panter, sa kljulnih pet poslednjih poena kod Katalonaca.

Imala je Zvezda vođstvo 82:81 na 25 sekundi pre kraja i loptu, pogrešila je ali je Jago Dosa Santos nekako "poništio" dalekometni hitac Pantera i uveo meč u produžetak. 

"Bila je velika borba, oba tima su želela da pobede, derbi meč od starta pa do kraja. Imali smo rano vođstvo, ali gledajući naše standarde odbrana nam nije bila dovoljno dobra. Postizali su lake poena, pogotovo u prvom poluvremenu. Bila je 50:50 utakmica, Barsa je pogodila te neke teške šuteve i pobedila. Ovo je Evroliga, ovo takmičenje je teško, moramo da ostanemo hrabri i nastavimo da se borimo. Hvala navijačima koji su došli, nažalost nismo im podarili pobedu, ali se nadam da hoćemo ui sledećoj utakmici", istakao je trener crveno-belih Janis Sferopulos.

Objasnio je Sferopulos da je tražio čelendž posle duela Bolomboja i Veselog jer je smatrao da je napravljen faul nad njegovim centrom, a Kenan je bio izabran da šutira bacanje (koje je promašio) jer je dobar sa linije bacanja. Uroš Plavšić nije bio u ekipi.

"Uroš nije spreman, on je u proceduri. Mora da prvo dobro odigra u ABA ligi. Koristio sam ga puno u Splitu, ali nije bio dobar. Verujem mu, ali treba mu vremena. To je moja odluka."

Kenan i Nemanja Nedović su bili sipod svog šuterskog nivoa.

"Oni su ljudska bića, nisu mašine. Ne mogu stalno da igraju na istom nivou. Nekad su bolji, nekad su lošiji. Podelili smo minutažu, svi su igrali 22,23 minuta, samo je Daum igrao 26 minuta. Ovo je način da tim ostane svež. Dupla kola su za sve ista, nema izgovora", zaključio je Sferopulos.