Evroliga

Olimpija oslabljena za Partizan? Diop verovatno ne dolazi u Beograd...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.10.2024 22:16
Usman Diop je ovog leta pojačao milanski sastav Profimedia
Usman Diop je ovog leta pojačao milanski sastav

Košarkaš milanske Olimpije Usman Diop pauziraće najmanje tri nedelje zbog povrede skočnog zgloba desne noge, saopštio je danas učesnik Evrolige.

"Olimpija saopštava da je Usman Diop u drugom poluvremenu meča Evrolige protiv Žalgirisa doživeo uganuće desnog skočnog zgloba, bez povreda kostiju, a njegovo stanje biće ponovo procenjeno za 3-4 nedelje", navodi se u klupskom saopštenju.

Diop, koji je tokom leta došao u Milano iz Basket Torina, tako neće igrati najmanje naredne četiri utakmice u Evroligi, a pod znakom pitanja je i za gostovanje Partizanu, 15. novembra.

 

 

U prve tri runde Evrolige Senegalac je na terenu proveo ukupno nešto manje od 40 minuta, a odličnu partiju je pružio u drugom kolu kad je u gostujućem porazu od Olimpijakosa (68:89) postigao 14 poena.

Zanimljivo, košarkaši Partizana će ugostiti Olimpiju 15. novembra, a prema procenama italijanskog kluba, Diop će propustiti i ovu utakmicu. Olimpija posle četiri odigrana kola Evrolige ima skor 1-3, što ih stavlja na 17. mesto elitnog takmičenja.