Evroliga

Herbert se nada Lučiću: Ako sve prođe dobro, računamo na Vladimira

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.10.2024 19:29
Vladimir Lučić, kapiten Bajern Minhena MN Press
Vladimir Lučić, kapiten Bajern Minhena

Košarkaši Bajerna iz Minhena su uspeli da se podignu posle poraza u Beogradu od Partizana, i sa dva poena razlike savladaju ovogodišnjeg novajliju u Evroligi, Pariz (109:107). Može se reći da Bavarcima ova sezona u eliti protiče prilično solidno, ali u prethodnim mečevima, nedostajao je jedan bitan faktor novom stručnjaku, Gordonu Herbertu. 

Naime, kapiten ekipe Vladimir Lučić propustio je okršaj u prestonicama Srbije i Francuske usled lakših problema sa povredom. Međutim, kanadski strateg otkrio je posle duplog kola da očekuje srpskog reprezentativca u svojim redovima već od sledeće utakmice - ako sve prođe po planu. 

"Mislim da će Vladimir biti spreman sledeće nedelje ako sve prođe kako treba“, rekao je Herbert.

MN Press

Vladimir Lučić sa ovogodišnjim igračem Partizana, Isakom Bongom

Lučić je do sada ove sezone nastupio u dve utakmice Evrolige (protiv Reala i Panatinaikosa), postižući u proseku 5,5 poena i 2,5 skokova za skoro 22 minuta po meču.

Podsećanja radi, Bajern će naredne nedelje ugostiti veliki grčki Olimpijakos, koji se smatra jednim od favorita za trofej šampiona Evrope. Iako nisu favoriti, nemački košarkaši su već uspeli da naprave ogroman uspeh pobedom protiv madridskog Reala u prvom kolu najelitnijeg evropskog takmičenja.

Odbrana domaćeg terena protiv Pirejaca bila bi prava senzacija i potvrda trenerskog znanja Kanađanina sa titulom svetskog šampiona u svojoj vitrini. 

 

Standings provided by Sofascore