Evroliga

Odbegla ovca crno-belog stada: Hapoel nudi ruku spasa Madaru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.10.2024 18:24
Jam Madar na meču Bajerna i Partizana MN Press
Jam Madar na meču Bajerna i Partizana

Kada je Jam Madar rešio da napusti Partizan posle uspešne sezone u kojoj se pokazao kao najeperspektivniji mladi igrač Evrolige, većina je smatrala kako čini veliku grešku, kako je blistao u sistemu Željka Obradovića, i da njegov razvoj samo tu može ići u pravom smeru. Ispostaviće se - svetina je bila u pravu. 

Jam Madar se nije usrećio u Fenerbahčeu, gde ga je doveo trener Dimitris Itudis koji je zamenjen Šarunasom Jasikevičijusom. Potom je usledio prelazak u Bajern, ali ni u Minhenu nije pronašao sreću kao u crno-belom dresu. 

Opadajuću trajektoriju karijere neosporno talentovanog Izraelca pokušava sada da iskoristi klub iz njegove domovine. Naime, kako prenose evropski mediji, Madar se našao na radaru Hapoela iz Tel Aviva. 

 

 

Većini ljubitelja košarke na Starom kontinentu su poznate egzibicije koje je ovaj klub pravio na tržištu minulog leta. Dovedena su zvučna imena poput Džonatana Motlija i Patrika Beverlija, a novi "blokbaster" iz elite bi mogao biti upravo Madar

Takođe se pominje kako Hapoel vrši pritisak na porodicu mladog plejmejkera, kako bi ga nagnali ka povratku u zaraćenu zemlju. Da nije sve u nostalgiji, postarala se kasa kluba koja će se za Madara navodno otvoriti sa čak 1.8 miliona evra, ravnomerno raspoređenih kroz tri godine. 

Sve deluje lepo, ali da li će ego temperamentnog košarkaša vruće glave moći da podnese "silazak" iz Evrolige u Evrokup? Ostaje da se vidi... 

 

Standings provided by Sofascore