Evroliga

Nastavak pobedničke serije ili crnog niza protiv Barselone: Zvezda želi da sačuva stopostotan učinak u Evroligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.10.2024 09:15
Košarkaši Zvezde dočekuju Barsu u Areni MN Press
Košarkaši Zvezde dočekuju Barsu u Areni

Košarkaši Crvene zvezde igraju večeras od 20.00 časova u beogradskoj "Areni" utakmicu 4. kola Evrolige protiv Barselone, gde će pokušati da nastave sjajan niz pobeda na međunardnoj sceni.

Ni najveći optimisti među navijačima srpskog kluba verovatno nisu ni sanjali da će crveno-beli posle tri uvodna kola imati maksimalan učinak u Evroligi i da će sa prve pozicije dočekati moćnu Barsu u "Areni". Ali, eto, na kraju, dokazalo se da nešto "slabije utakmice" sa Parizom u gostima i Baskonijom u Beogradu nisu tek tako završene pobedama, pošto je pre samo tri dana pao i Fenerbahče u Istanbulu. 

Tim Janisa Sferopulosa time je dokazao da ima rešenja i za bolje protivnike i da velike ambicije kluba sa Malog Kalemegdana nisu ponovo samo prazna priča, a ostaje da se vidi da li će pred krcatim tribinama uspeti da nastave pobednički niz i prekinuti crnu seriju od 11 uzastopnih poraza u duelu sa španskim velikanom.

Poslednji put Crvena zvezda pobedila je Barselonu 20. oktobra 2017. godine, kada je u dvorani "Aleksandar Nikolić" bilo 90:82 za Beograđane. Tada je na klupi bio Dušan Alimpijević, dok su igrački kadar činila imena poput Milka Bjelice, koji je bio najefikasniji na ovoj utakmici sa 22 poena, zatim Tejlor Ročesti, Matijas Lesor, Džejms Feldin i drugi...

"Barselona je vrhunski tim. Imaju sjajne igrače na svakoj poziciji. To znači da moramo ostati fokusirani na svoj posao. Ne možemo razmišljati ni o čemu drugom osim ove utakmice. Nije bitno jesmo li 3-0 ili 0-3. Pristupamo svakoj utakmici na isti način. Najvažnije je da uvek idemo utakmicu po utakmicu. To sam govorio od početka sezone. To radimo sada i to ćemo raditi i ubuduće. Ne možemo donositi zaključke nakon trećeg kola", rekao je trener Crvene zvezde Janis Sferopulos pred utakmicu sa Barselonom.

EVROLIGA, 4. kolo 

Četvrtak

Alba - Fenerbahče 71:78
Makabi - Partizan 79:91
Olimpija Milano - Žalgiris 82:85
Real Madrid  - Panatinaikos 90:86
Bajern -  Pariz 109:107

Petak

Monako - Virtus 19.00
Efes - Olimpijakos 19.30
Crvena zvezda - Barselona 20.00
Asvel - Baskonija 20.30

Standings provided by Sofascore