Evroliga

Ovaj tim ima potencijal za velike stvari: Crno-beli blistaju posle pobede u "Pioniru"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.10.2024 08:25
Košarkaši Partizana slave pobedu nad Bajernom MN Press
Košarkaši Partizana slave pobedu nad Bajernom

Odličnom igrom u poslednjoj četvrtini pred malobrojnom publikom u "Pioniru", košarkaši Partizana savladali su Makabi iz Tel Aviva u 4. kolu Evrolige upisavši drugu pobedu u takmičenju - 91:79.

Čitavo drugo poluvreme srpski tim odigrao je na visokom nivou, ali se posebno istakao u odlučujućoj deonici, kada je jakom, agresivnom odbranom, dozvolio izraelskom timu svega tri koša iz igre.

Velike zasluge za to idu Alekseju Pokuševskom, koji se posebno istakao u zaštiti obruča u samoj završnici, dok je najveći doprinos u pobedi imao Sterling Braun. Amerikanac je u visokim procentima postigao devet od poslednjih 11 poena Partizana i tako direktno uticao na konačan rezultat.

Evo šta je imao da kaže posle meča.

"Sjajna timska pobeda. Na obe strane terena odigrali smo jako dobro. Izašli smo čvrsto u drugom poluvremenu, odgovorili smo na prvo poluvreme. Nismo navikli na ovaj ambijent. Bila je ta mala grupa navijača. Dali su nam vetar u leđa, čuli su se, značili su nam mnogo", rekao je Braun, koji je utakmicu završio sa 20 poena.

Isak Bonga takođe je bio sjajan. Šutirao je 4/5 sa distance. Istakao se naročito u prvom poluvremenu, završivši susret sa 14 poena. 

"Dobar je osećaj, posle svake utakmice se osećamo sve bolje da igramo zajedno na parketu. Posebno je bitno što smo pronašli način da igramo dobru odbranu. Imamo odličnu grupu momaka, svi smo tu jedni za druge, družimo se mnogo i uživamo da igramo jedni sa drugima."

Vežbao je šut u pauzi između sezona.

"Ne sećam se da sam ovako dobro šutirao, ali ovo je nešto na čemu sam dosta radio tokom leta", dodao je Bonga.
 

MN Press

 

 

Skromni Ife Lundberg bio je MVP utakmice.

"Igrao sam solidno. Ima dosta prostora za napredak, na čemu ću raditi svaki dan. Generalno sam zadovoljan, dok pobeđujemo. Samo je bitno da dobijamo, ja ću gledati da pomognem koliko god mogu u oba smera."

"Sinergija je jako dobra. Izgubili smo prve dve utakmice, ali nema razloga da donosimo velike zaključke posle tako malo vremena. Tako ni sada, nakon dva trijumfa. Idemo korak, po korak. Ovaj tim ima potencijal da uradi velike stvari."

Sličnog shvatanja bio je i Aleksej Pokuševski.

"Odigrali smo odličnu timsku utakmicu i mislim da smo zasluženo pobedili. Veliki uticaj imala je naša odbrana na skoku u drugom poluvremenu. Radimo dobro, naporno treniramo, polako se upoznajemo i bićemo samo bolji."

Narednu utakmicu u Evroligi Partizan će odigrati protiv Virtusa u Beogradu.
 

Standings provided by Sofascore