Evroliga

Kalinić voli reflektore i lidersku ulogu: Dosadilo mi je jedno te isto...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.10.2024 18:20
Nikola Kalinić je u Španiji nastupao za Barselonu i Valensiju MN Press
Nikola Kalinić je u Španiji nastupao za Barselonu i Valensiju

Košarkašima Crvene zvezde predstoji obračun sa Barselonom u krcatoj Areni u petak, od 20.00 časova. Klub sa Malog Kalemegdana dočekuje četvrto kolo Evrolige u idealnom raspoloženju - sa tri pobede i maksimalnim učinkom koji ga stavlja na vrh tabele. 

Među najzaslužnijima za start iz snova je Nikola Kalinić, povratnik u crveno-beli dres čija uloga je neprocenljiva. Iako u Barsi nije imao krucijalnu ulogu, niti je bio predvodnik, Subotičanin je sve to dobio u Beogradu, i odužio se odličnim igrama. 

Uoči meča sa bivšim klubom, popularni Kalina je istakao kako mu je drago što se nalazi u poziciji lidera. 

"Volim kada mi neko da dobru ulogu i odgovornost. Volim odgovornost. Uspeo sam dosta toga da uradim u karijeri igrajući neke uloge, ali sada želim da budem više uključen u sve", istakao je Nikola za Eurohoops, a potom se nadovezao: 

MN Press

Nikoli Kaliniću je ovo treći mandat u Crvenoj zvezdi

"Dosadilo mi je jedno te isto. Ne kažem da je to loše, osvojio sam Evroligu i medalje sa reprezentacijom tako, ali želeo sam da više budem uključen u sve". 

Za kraj, poslao je ohrabrujuću poruku treneru Crvene zvezde Janisu Sferopulosu. 

"U Crvenoj zvezdi sam dobio poverenje. Daću treneru 130% sebe u svakom trenutku".

Podsećanja radi, Crvena zvezda je u prvom kolu savladala Pariz u gostima, da bi potom pod "noge" klubu sa Malog Kalemegdana pala i Baskonija. Najveći skalp se dogodio u trećoj rundi, gde su crveno-beli pobedili oslabljeni Fenerbahče u Istanbulu (odsustvovali Skoti Vilbekin, Tarik Biberović i Marko Gudurić). Ipak, jasno je da će utakmica sa Barsom biti najveći izazov do sada. 

 

Standings provided by Sofascore