Evroliga

Nedović i Bolomboj kolo vode u Evroligi: Crvena zvezda igra sjajnu timsku košarku, ali ima i odlične pojedince

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.10.2024 15:00
Nemanja Nedović, košarkaš Crvene zvezde, najbolji trojkaš od početka Evrolige MN Press
Nemanja Nedović, košarkaš Crvene zvezde, najbolji trojkaš od početka Evrolige

Košarkaši Crvene zvezde briljiraju od početka Evrolige 2024/25, posle tri kola jedina su ekipa bez poraza, što je najvećim delom posledica sjajne timske košarke, ali deo objašnjenja za furiozan start osvajača tri prošloseznska trofeja ležu u nagomilanom individulanom kvalitetu izabranika trenera Janisa Sferopulosa. 

Zvanična statistika elitnog takmičenja kaže, prvenstveno Nemanje Nedovića i Džoela Bolomboja, trenutno vodećih igrača u dve kategorije. A, prati ih Kodi Miler-Mekintajer, kao drugoplasirani u trećoj koloni.

 

 

Redom, nekadašnji reprezentativac Srbije dominira u broju ubačenih trojki, jer ih je na mečevima protiv Pariza, Baskinije i Fenerbahčea skupio ukupno 10. Što znači da ima 3,3 uspela šuta sa linije 6,75 metara po jednom susretu. 

Amerikanac, s ruskim pasošem, izdvojio se u kategoriji skakača: na utakmicama sa Parizom i Fenerbahčeom imao je po 11 skokova i jednu blokadu, dok je u duelu sa Baskonijom uhvatio osam lopti, plus dva puta spustio popularnu "banana" rampu. Uz to je četvrtki bloker dosadašnjeg toka EL.

 

 

Njegov zemljak, Miler-Mekintajer nije prvi po broju asistencija, međutim drži visoku drugu poziciju, sa zbirno 22 uspela koš dodavanja u proteklih 12 četvrtina. Više ih ima jedino Tamir Blat (27). 

Sva trojica imaće ovog petka da dodatno poprave lični učinak, kaoi, što je još važnije, pomognu ekipi da zadrži maksimalan učinak, odnosno savlada Barselonu u već rasprodatoj "Beogradskoj areni". 

 

Standings provided by Sofascore