Evroliga

Kevin Panter se raspucao pred Zvezdu: Barselona nanela prvi poraz Monaku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.10.2024 22:35
Kevin Panter je bio igrač utakmice MN Press
Kevin Panter je bio igrač utakmice

Košarkaši Crvene zvezde ostali su jedina neporažena ekipa posle trećeg kola Evrolige jer je Barselona na svom parketu nanela prvi poraz Monaku 86:71 (26:18, 21:21, 24:15, 15:17) pre svega zbog odlične igre Kevina Pantera, igrača utakmice sa 21 poenom.

Raspucao se bivši kapiten Partizana pred gostovanje Crvenoj zvezdi u petak (20.00), serijom od osam poena (dve trojke, jedna od tablu) napravio je ključnih 10 poena razlike krajem prve četvrtine, a zatim i mini serijom zaključio vođstvo na poluvremenu, uz ukupno 13 poena za prve dve deonice.

Katalonci su odigrali veoma dobru odbranu na Majku Džejmsu i povratniku Džordanu Lojdu, ali su pre svega dominirali u skoku pod oba obruča. To im je uz priličan broj izgubljenih lopti i održavalo prednost protiv ekipe Saše Obradovića koja je u prvom delu skupo platila po nekoliko "žutih minuta".

Ponovo je Panter sa dva teška pogotka i odbranom nad Džejmsom onemogućio Monako da ugrozi Katalonce na startu treće deonice, da bi se Obradović hvatao za glavu posle nekoliko izgubljenih lopti koje su domaćini, uz razigranog Laprovitolu, pretvorili u vođstvo od 18 poena.

 

 

"Kneževi" jednostavno nisu imali svoje veče, iskusni igrači Barselone su bez obzira na određene propuste priveli meč kraju, a tačku je trojkom stavio Kevin Panter kada je na tri minuta pre kraja pogodio trojku za 81:65.

Imaju Katalonci jak skok (25 def +14 of) sa Ernangomezom, Džabarijem Parkerom, Janom Veselijem i Metuom i to će biti prvi zadatak za košarkaše Crvene zvezde - da iskontrolišu taj segment igre pod oba koša. Ali, moraće i da pripaze na trojke Parkera i poludistancu Veselog, jer su protiv Monaka bili veoma uspešni. O šuterskim kvalitetima Kevina Pantera, Satoranskog, Abrinesa, Brizuele zna se uglavnom sve, pa crveno-bele čeka sigurno još jedan veliki ispit.

Kod Barselone Kevin Panter je postigao 21 poena za 20 minuta (3/8 za tri, 5/7 za dva, 2/2 bacanja, 3 sk, 2 as), Džabari Parker je ubacio 16 (4/6 za tri, 4 sk, 3 as), Laprovitola 13 (3/3 trojke, 3 as), Jan Veseli 10 (5/7 za dva, 5 sk). Okobo je upisao 13 poena za Monako, Dialo 12, Majk Džejms 11...

 

Пласман обезедио Sofascore