Evroliga

Pokušavao sam da učim od Željka Obradovića: Naklon Gordona Herberta treneru Partizana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.10.2024 22:20
Gordon Herbert, trener košarkaša Bajerna, veoma ceni kolegu Željka Obradovića Guliver
Gordon Herbert, trener košarkaša Bajerna, veoma ceni kolegu Željka Obradovića

Kakvu god taktiku smisle treneri zadnju reč, ipak, imaju igrači, pa će tako biti i u sutrašnjem susretu trećeg kola košarkaške Evrolige, između Partizana i Bajerna u "Beogradskoj areni" (20.45). Pa, opet, iskusni Gordon Herbert imao je potrebu da pred dolazak u Srbiju istakne koliko ceni kolegu Željka Obradovića

Osvajač titule svetskog šampiona, prošle godine, s reprezentacijom Nemačke ima i sam lepu karijeru i zavidno znanje, ali Kanađanin skida kapu osvajaču najviše titula kontinetalnog prvaka. Pošto se ovaj prethodno takođe vrlo pohvalno izjasnio o čoveku iz suparničkog tabora. 

"Imaju potpuno novi tim, ali i dalje jednog od najboljih trenera svih vremena na svetu. On je legenda, proučavao sam ga i pokušavao da učim od njega", ne stidi se da kaže vlasnik evropske bronze sa "pancerima" i više klupskih trofeja.

 

 

Takođe, Herbert ceni "novi tim" crno-belih, ali i jedva čeka da oseti poznatu atmosferu na domaćim utakmicama bivšeg prvaka Evroe u režiji njegovih navijača.  

"Biće odlična atmosfera kakvu sam video samo na televiziji. To će mi biti prva utakmica tamo, radujem se tome. To je dobra šansa za naš tim da se dokaže ovde posle velike pobede u Bonu", rekao je Herbert, koji je selektorskim poslom prestao da se bavi posle letošnjih Olimpijskih igara i poraza od Srbije u meču za bronzu. 

Ekipa iz Mihena je u prva dva kola ostvarila pobedu protiv Real Madrida i poraz u susretu sa Panatinaikosom, dok je naš predstavnik izgubio duele u Španiji, prvo sa Baskonijom, a onda i sa Realom

Standings provided by Sofascore