Evroliga

Muke Sferopulosa pred put u Istanbul: Status Nemanje Nedovića i dalje upitan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.10.2024 12:26
Janis Sferopulos trener Zvezde MN Press
Janis Sferopulos trener Zvezde

Crvena zvezda sutra gostuje (19.45) Fenerbahčeu u 3. kolu Evrolige, gde će pokušati da nastavi niz pobeda na međunarodnoj sceni, a pred odlazak u Istanbul medijima se obratio trener srpske ekipe - Janis Sferopulos.

Na raspolaganju grčkom stručnjaku biće Miloš Teodosić, koji je će debitovati na evroligaškoj sceni pošto je odradio dve utakmice suspenzije, dok je status još uvek povređenog Nemanje Nedovića i dalje upitan.

"Nedović će pokušati da trenira danas. Ne znamo kako će se osećati. Odlučićemo sutra pre utakmice da li je spreman 100% ili nije. On je malo povređen, ali ne želimo da rizikujemo.Videćemo kako je u poslednjem trenutku", rekao je Janis Sferopulos.

Miloš Teodosić.

"On je uvek važan za tim jer ima kvalitet i može da donese ekstra stvari timu. Biće u rotaciji i želimo da pomogne ostalima svojim iskustvom i da bude još bolji", dodao je trener Zvezde.

Igranje na vrelom gostujućem terenu u Istanbulu je veliki izazov.

"Igramo protiv Fenerbahčea u Istanbulu. Imaju pun "roster", možda po neku povredu, ali imaju mnogo dobrih igrača i iskustva iz Evrolige. Znamo šta treba da radimo. Moramo biti koncentrisani na naš plan. Imaju publiku koja je glasna, i moramo da se držimo plana i budemo fokusirani da radimo ono što treba."
 

Euroleague

 

Sferopulos ne haje za činjenicu da je Zvezda slavila u oba prošlogodišnja duela protiv Fenerbahčea.

"Prošla sezona je prošla sezona. Ovo je nova... Dakle, drugačije su okolnosti. Sve utakmice su drugačije. Ne verujem u tradiciju i prošlost, samo u sadašnjost i moramo da ostanemo fokusirani. Može se sve desiti. Želimo da budemo uspešni i moramo da se držimo našeg plana u najvećem procentu", zaključio je Sferopulos.

Posle dva uvodna kola, Fener i Zvezda imaju stopostotan učinak u Evroligi.

 

Standings provided by Sofascore