Evroliga

Sejben Li potpisao za Makabi iz Tel Aviva: Rekorder FIBA Lige šampiona u Izraelu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.10.2024 18:40
Sejben Li, američki košarkaš, prešao u Makabi iz Tel Aviva Guliver/AP Photo/Carlos Osorio
Sejben Li, američki košarkaš, prešao u Makabi iz Tel Aviva

Košarkaški tim Makabija iz Tel Aviva od danas je jači za Sejbena Lija, novajliju iz Manise s NBA "pedigreom", pohvalio se danas evroligaš iz Izraela. 

Reč je o 26-godišnjaku, poznatog navijačima Detroita, Filadelfije i Finiksa, čija karijera je u turskoj ekipi potrajala samo dve utakmice, posle čega je prihvatio ponudu "žutih".

Amerikanac je veću pažnju evropske košarkaške javnosti skrenuo nedavnim poenterskim rekordom FIBA Lige šampiona (43), na meču s našim FMP Železnikom.

"Nadam se da možemo da pobedimo mngo utakmica i da učinimo naše navijače ponosnima. Zahvalan sam na prilici i želim da izrazim zahvalnost klubu, streučnom štabu i svima koji su zaslužni što sam obukao dres Makabija", bili su prvi utisci Lija kao igrača izraelskog velikana. 

 

 

Stigao je i da pre toga ubaci 36 poena španskoj Mursiji, pa Izraelci puno očekuju od njegove preciznosti. U Evroligi pre svega, gde će se Li najpre oprobati protiv Efesa 15. oktobra.

Dva dana posle, na istom mestu, odmeriće snage i s Partizanom, u prvom duplom nedeljnom programu elitnog takmičenja u sezoni 2024/25. I jedan i drugi susret igraju se u hali "Aleksandar Nikolić".