Evroliga

Obradović dobio ozbiljno pojačanje: Džordan Lojd se vratio u Monako

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.10.2024 17:00
Bivši košarkaš Crvene zvezde Džordan Lojd Guliver/NorbertScanella Panoramic
Bivši košarkaš Crvene zvezde Džordan Lojd

Doskorašnji košarkaš Makabija iz Tel Aviva, koji je svojevremeno nosio i dres Crvene zvezde i zvanično se danas vratio u Monako. Džordan Lojd potpisao je ugovor sa klubom iz Kneževine do juna 2026. godine.

Jedno od zvučnijih pojačanja Makabija ovog leta, odlučio je da napusti Izrael nakon najnovijih eskalacija sukoba u toj zemlji, pa se brže bolje vratio u Monako, čiji je dres sa velikim uspehom nosio u protekle dve sezone. Kako je naveo bivši košarkaš Zvezde, nadao se da će situacija u zemlji koliko-toliko normalizovati, ali, pošto to nije bilo slučaj i sve je izvesnije da će ratna dešavanja potrajati, otišao je iz Tel-Aviva nakon svega dve evroligaške utakmice.

"Nadao sam se da će se sitaucija poboljšati i da ćemo se uskoro videti u Tel Avivu. Deluje da je situacija eskalirala i, posle istorijskog napada prošlog meseca koji sam doživeo lično, bojazan je, ipak bila prevelika za mene i moje članove porodice. Odlazim teškog srca, ali isto tako sa znanjem da sam veoma srećan što igram košarku za život", rekao je nedavno Lojd zahvalivši se upravi Makabija i navijačima na lepoj saradnji.
 

 


Džordan Lojd, bivši NBA šampion sa Toronotom, nosio je dresove brojnih evropskih klubova, a najveći utisak ostavio je u Zvezdi, Zenitu i Monaku, gde je u svakom od navedenih timova osvojio bar po jednu šampionsku titulu.