Evroliga

Žalgiris ostao bez novog iznenađenja: Pariz prokockao pobedu u Milanu, Barsa lako sa Albom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.10.2024 22:55
Košarkaši Albe i Barselone tokom meča Evrolige Guliver
Košarkaši Albe i Barselone tokom meča Evrolige

Poslednje utakmice 2. kola Evrolige odigrane su večeras, a pobede od Pireja, preko Milana, sve do Katalonije zabeležili su favoriti. Olimpijakos je u tesnom susretu slavio protiv Žalgirisa 74:68. Olimpija se namučila, ali na kraju pobedila Pariz 79:74, dok je Barsa imala najlakši zadatak sa Albom, koju je bez većih problema savladala pred svojim navijačima - 88:73.

Najduža utakmica odigrala se u Pireju, gde je grčki velikan na krilima novih pojačanja Furnija i Vezenkova, nadigrao Žalgiris, koji je posle pobede nad Barsom, bio na pragu novog iznenađenja. Ali, kada je bilo najpotrebnije, Olimpijakos je ostao pribran, i u penal završnici mirnom rukom Vezenkova, rešio meč (74:68). Filip Petrušev proveo je 12 minuta na parketu, završivši utakmicu sa osam poena i tri skoka, ali i četiri izgubljene lopte.

Uzbudljivo je bilo i u Milanu, gde je Olimpija u drugoj polovini poslednje četvrtine izborila preokret nakon neverovatne serije. Pariz je na manje od pet minuta do kraja imao solidnu prednost (71:63) i sve je slutilo da će novajlija u elitnom rangu uspeti da upiše prvu pobedu u Evroligi posle poraza od Crvene zvezde na startu takmičenja. Međutim, serijom 16:3 u režiji Ledeja, Šildsa i Ričija, Milan je stigao do egala, a potom i do potpunog preokreta sa linije penala. Pariz je skupo platio sušni period u finišu, gde koš iz igre nije postigao više od četiri minuta. Što je, ultimativno, odlučilo utakmicu - 79:74.

U trećoj utakmici koja se odigrala u Barseloni, španski velikan nije imao nikakvih problema sa Albom (88:73). Otpočetka do kraja kontrolisao je utakmicu, zadrživši nemačku ekipu na skroman doprinos sa distance (3/18), dok je, sa druge strane, visokim procentima timske realizcije (61 odsto za dva, 40 odsto za tri) trasirao put ka prvoj pobedi u sezoni, nakon iznenađujućeg poraza od Žalgirisa na startu takmičenja. Najefikasniji kod Katalonaca bio je Brizuela sa 18 poena, dok je Panter ubacio 14.

Evroliga, 2. kolo

SREDA

Monako - Makabi 85:79
Crvena zvezda - Baskonija 78:71

ČETVRTAK

Anadolu Efes - Fenerbahče 78:83
Asvel - Virtus 87:86
Panatinaikos - Bajern 94:79
Real Madrid - Partizan 93:86

PETAK

Olimpijakos - Žalgiris 74:68
Barselona - Alba 88:73
Olimpija Milano - Pariz 79:74

 

Standings provided by Sofascore