Evroliga

Pirova pobeda Reala: Andres Feliz teže povređen u meču sa Partizanom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.10.2024 17:25
Bivšeg asa Huventuda Andres Feliz povređen Guliver/CordonxPress LOF
Bivšeg asa Huventuda Andres Feliz povređen

Košarkaški klub Real Madrid saopštio je danas da je plejmejker Andres Feliz zadobio povredu desnog stopala u duelu sa Partizanom i da će zbog toga odsustvovati nekoliko nedelja van terena.

Uprkos raznim oscilacijama španski velikan savladao je Partizan (93:86) u "Vizink centru" pre dva dana upisavši prvu pobedu u Evroligi nakon poraza od Bajerna. Deo rotacije Ćusa Matea na toj utakmici bio je i Andres Feliz, inače bivši as Huventuda, koji je minulog leta stigao u Madrid. Ali, nažalost, nije mnogo ostao na terenu, budući da je zbog povrede napustio parket nakon svega šest minuta.

 

 

Hramljujući, u pomoć osoblja, momak koji je beležio 15 poena u dresu Huventuda prethodne sezone, napustio je teren, da bi danas stigli rezultati magnetne rezonance. Lekari su, naime, utvrdili da je povreda stopala ipak nešto teže prirode i da iziskuje period mirovanja od sigurno nekoliko sedmica, dok je neki izvesni rok povratka do kraja godine.

Andres Feliz počeo je profesionalnu karijeru u katalonskom nižerazrednom klubu Prat, da bi od 2021. do 2024. godine nosio dres kluba iz Badalone. U Huventudu se, inače, afirmisao kao košarkaš, gde je minule sezone uvršten u idealnu petorku Endesa lige i Evrokupa, a dobre partije preporučile su ga čelnicima Reala, koji su ga ovog leta potpisali do juna 2027. godine.