Evroliga

Obradović tvrdi da je Partizanu potrebno iskustvo: Karlik veruje u bolje dane

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.10.2024 23:30
Željko Obradović MN Press
Željko Obradović

Trener Partizana Željko Obradović izneo je utiske posle novog poraza njegovog tima u Evroligi. Nakon poraza od Baskonije u Vitoriji, crno-beli izgubili su večeras i od Reala, koji je zahvaljujući boljoj igri početkom poslednje četvrtine trasirao sebi put ka prvoj pobedi na međunarodnoj sceni.

Srpski stručnjak nije bio naročito nezadovoljan igrom "parnog valjka", koji je bio konkurentan rivalu na još jednom tesnom gostovanju, isticajući da su, kao i u Vitoriji, večeras presudili detalji. 

"Igrali smo dobru utakmicu, detalji su odlučili, mi nismo iskusan tim. Jasno je, sve je to zbog nekih odluka, a Real je iskusniji tim, dobar tim i znao je to da kazni. Nismo pravili male faulove i to je bio problem za nas", rekao je Obradović po završetku utakmice.

Nastavio je trener Partizana sa izlaganjem i na konferenciji za medije.

"Generalno mislim da je bila jedna dobra utakmica protiv izvanrednog tima. Šteta što smo ponovo zbog nekih sitnih stvari izgubili utakmicu. U momentima kada se rival odvojio, imali smo situaciju da nismo napravili nijedan faul. U napadu dosta dobrih situacija kad god smo imali strpljenja i igrali na način da imamo više pasova, to je bilo dobro. Lično verujem u ovu ekipu, mislim da će igrati sve bolje. Moramo da budemo fokusirani na sitne stvari koje su bitne. Svaka utakmica u Evroligi će biti na jednu loptu, bila je i ova kako god da je to izgledalo. Oni su se odvojli posle onog namernog faula i sa šutem za tri poena kada je izgledalo da možemo da to branimo mnogo bolje. Početak drugog poluvremena je obeležilo to što nismo ubacili mnogo otvorenih šuteva. To je košarka, sa tim nemam nikakvih problema. Sve čestitke za borbu i želju, da nastavimo tako, mislim da će biti sve u redu."

Sledi ABA liga, pa duplo kolo u Evroligi?

"Moramo da nađemo snage, nije to ništa novo. Navikli smo na taj ritam, igrači znaju. Treba odmoriti i rasporediti snagu. Da vidiomo kako su Vanja i Tajrik koji su imali probleme večeras. Sledeće sedmice imamo dupli program, konačno prva utakmica u Areni. Ambicije ostaju iste, želimo da napravimo nešto dobro u Evroligi i verujem da hoćemo."

Igrači se borili uprkos porazu.

"To sam im i ja rekao, da se bore, čestitam sam im na toj borbi. To je od prvog dana kako smo se skupili na izvanrednom nivou i nadam se da će to tako ostati. Ovi detalji o kojima sam pričao je čista košarka. To su tehničke i taktičke stvari i radićemo na tome bez obzira na program. Nadamo se da prvo odigramo protiv Studentskog centra, u ovakvom ritmu je nemoguće dati igračima slobodan dan. Ta priprema za Bajern će biti samo jedan trening, odnosno onaj trening na dan utakmice. Tako je verovatno svima, nećemo da tražimo izgovore, već da damo sve od sebe pred svojim navijačima,. Naravno, moram da se zahvalim svima koji su došli i pružili nam podršku na večerašnjoj utakmici", zaključio je Obradović.
 

MN Press

 

 

Komentar na večerašnju utakmicu imao je i Karlik Džons, koji je sa 15 poena bio najefikasniji pojedinac u taboru srpskog tima.

"Teško je. Volim kako se borimo i kako smo složni, ali kao tim moramo da igramo bolje na obe strane terena. Da pritiskamo loptu, zaustavljamo protivničke napade. Imali smo neke glupe šuteve, neke greške i sve teo dolazi iz treninga. Biće bolje, volim koliko se borimo i kako se trudimo, a imamo mnogo toga što moramo da naučimo", rekao je Karlik.

Iskustvo nije problem.

"Ne baš iskustvo, ali iskustvo igranja zajedno, kao grupa, kao tim od 14 momaka jer osećamo da smo zajedno i i dalje se upoznajemo. Igrali smo protiv dobrog tima, moramo da idemo dalje. Gledaćemo snimak i učiti od ovog meča", zaključio je košarkaš Partizana.

Crno-beli naredni meć odigraće protiv SC Derbija u Podgorici 12. oktobra, dok će tri dana kasnije u beogradskoj Areni dočekati Bajern iz Minhena.