Evroliga

Zvezda ima odličan tim, može sa svima: Pablo Laso aplaudira Baskonijinom "dželatu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.10.2024 23:00
Pablo Laso, trener Baskonije, oduševljen timom Crvene zvezde MN Press
Pablo Laso, trener Baskonije, oduševljen timom Crvene zvezde

Upozoravao je Pablo Laso pre večerašnjeg meča sa Crvenom zvezdom da njegova Baskonija ima jakog rivala u drugom kolu Evrolige, a potonji događaji i poraz u "Beogradskoj areni" dali su za pravo iskusnom španskom stručnjaku.

Osvajač dve kontinentalne krune, sa madridskim Realom, uverio se iz prve ruke da u istinitost njegovog skeniranja vrlina i mana srpskog tima, ma koliko su kolega mu Janis Sferopulos i Zvezdin najbolji poenter Džoel Bolomobj vrlo pribrano prokomentarisao drugi EL trijumf svog tima. 

"Čestitam Zvezdi na pobedi, odlično su otvorili meč, imaju kvalitet. Prvu utakmicu je Nedović bio odličan.  Dobre stvari za moj tim što smo uspeli da se vratimo u meč, borili smo se, ali nam treba kontinuitet. Ne možemo da uradimo dobru stvar u odbrani, a lošu u napadu ili obrnuto", rekao je Laso.

Imao je šta da kaže i na temu kvaliteta i takmičarskog potencijala crveno-belih, silno pojačanih tokom minulog leta. 

"Zvezda za mene ima odličan tim, na visokom nivou. Imaju iskustvo, igrače koji mogu da reše utakmicu, kao primer Kalinić, Nedović, Teodosić. Na kraju, kontrolisali su situaciju na kraju, kada dođu u takvu situaciju. Kontrolisali su situaciju do samog kraja. Ako hoćete da ih pobedite, ne možete da čekate poslednji momenat. Imaju odličan tim, mogu da se takmiče sa svima", predviđa strateg Baskonije. 

Standings provided by Sofascore