Evroliga

Još je rano da budem ponosan: Sferopulos miran posle druge Zvezdine evroligaške pobede

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.10.2024 22:14
Janis Sferopulos, trenrr KK Crvena zvezda, trezven posle pobede protiv Baskonije MN Press
Janis Sferopulos, trenrr KK Crvena zvezda, trezven posle pobede protiv Baskonije

Košarkaši Crvene zvezde bacili su trans svoje navijače u prepunoj "Beogradskoj dvorani", jer su pobedom nad ozbiljnom ekipom Baskonije zadržali maksimalan učinak u Evroligi.

Međutim, ni večeras viđena dominacija u duelu sa Špancima ni prošlonedeljni trijumf nad Parizom, u Francuskoj, nisu trenera Janisa Sferopulosa gurnuli u euforiju. Ostao je miran. 

"Još je rano da bih bio ponosan. Srećni smo što smo dobili ovu utakmicu, prvu kod kuće. Kontrolisali smo je od starta. Baskonija je dobar tim, nisu odustajali. Borili su se do kraja. Pravili smo prave odluke. Čuvali smo loptu, igrali čvrsto. Čestitam igračima", prva je izjava grčkog stručnjaka posle važne pobede. 

 

 

Uprkos šok porazu od Splita, na početku odbrane primata u regionalnoj AdmiralBet ABA ligi, "delije" su pohrlile pod svodove nape najveće dvorane. Šef struke prveka Srbije ceni to. 

"Navijači su nam mnogo pomogli. Ispunili su dvoranu. Drago mi je da smo im doneli sreću. Idemo utakmicu po utakmicu", racionalan je strateg Zvezde pred dupli program sledeće nedelje. 

Kalinić, Bolomboj, Nedović, Davidovac i ostali prvo idu na noge Fenerbahčeu, 15. oktobra, a onda će tri dana kasnije ugostiti Barselonu. Plus im sleduju obaveze u AdmiralBet ABA ligi. 

 

Standings provided by Sofascore