Evroliga

Markus Sloter pred hapšenjem zbog falsifikovanja dokumenata: Real strepi za dva trofeja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.10.2024 17:40
Markus Sloter, eks košarkaš Reala, biće pritvoren zbog falsifikovanja dokumenata Guliver/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
Markus Sloter, eks košarkaš Reala, biće pritvoren zbog falsifikovanja dokumenata

Košarkaškim krugovima u Španiji, ali i širom Evrope i sveta još u februaru je odjeknula šokantna vest da je Markus Sloter predmet istrage zbog sumnje da je igrao s lažnim pasošem Ekvatorijalne Gvineje, da bi danas mediji sa Pirineja objavili vest da je zbog istog krivičnog dela izdat nalog za hapšenje bivšeg člana madridskog Reala

U vreme kada je nosio dres velikana, timovi su u nacionalnim takmičenjima mogli da imaju samo dva igrača van Evropske unije, pa je Sloter nastupao s dokumentom pomenute afričke države, inače važećim na osnovu Sporazuma iz Kotonua iz 2000. između Evropske unije i 78 država Afrike, Kariba i Pacifika.

Međutim, ispostavilo se da on nije bio validan, zbog čega bi mogao da stradaju i "kraljevići". U smislu da im budu poništene pobede u mečevima na kojima je Sloter nastupao, pri čemu se ispituje da li je klub znao za prevaru tokom sezone završene osvajanjem titule i Kupa kralja. 

Ukoliko, od 2021. godine, penzionisani sportista bude osuđen onda bi visoku cenu mogao da plati i Real, odnosno ostane bez pehara u periodu dominacije u takmičerskoj 2014/15. Za sada je izvesno, da je špansko tužilašttvo pokrenulo postupak protiv grešnika, a policija izdala nalog za hapšenje Amerikanca, kom preti 16 meseci zatvorske kazne.  

Sve to dan uoči meča drugog kola Evrolige, između Reala i našeg Partizana, sutra u Madridu (20.45).