Evroliga

Nedović, Jago, Kalinić, Giedraitis... prave razliku: Pablo Laso smatra Crvenu zvezdu velikim timom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.10.2024 21:48
Pablo Laso, trener Baskonije, pun reči hvale za košarkaše Crvene zvezde MN Press
Pablo Laso, trener Baskonije, pun reči hvale za košarkaše Crvene zvezde

Košarkaši Baskonije igraju s Crvenom zvezdom u drugom kolu Evrolige (9. oktobar, 20.00), a njihov trener Pablo Laso osim na internim sastancima i na konfertenciji za medije ishvalio je domaćina u "Beogradskoj Areni. 

Prema viđenju trofejnog i iskusnog stručnjaka, na mestu šefa stručnog štaba tima iz Vitorije, ekipa Janisa Sferopulosa ne može i ne sme biti potcenjena, jer poseduje veliki kvalitet i rezultatski potencijal. 

"Najbitnije je da protiv Zvezde pružimo sve što možemo. Oni su izuzetno težak tim, na izuzetno teškom terenu i zbog toga znamo da je važno da budemo maksimalno fokusirani svih 40 minuta i da odigramo ozbiljnu utakmicu, jer su tim sa puno opasnosti, sa mnogo strelaca na svakoj poziciji. Zbog toga i pokušavamo da objasnimo našim momcima da igramo protiv evroligaškog tima sa mnogo poena u rukama. Pogledajte meč u Parizu, nisu dominirali, ali je Nedović ušao i napravio razliku", rekao je Laso.

 

 

Ono što ga posebno tera na oprez, na čemu instistira i kod svojih izabranika, jeste činjenica da njegov kolega Janis Sferopulos na raspolaganju ima brojne odlične pojedince, kadre da povuku ceo kolektiv. 

"Pre neki dan je to bio Nedović, sledeći put bi mogao biti Jago, Kalinić, Giedraitis... Govorimo o velikom timu, pa smo se trudili i da naglasimo to u ova dva dana, da jasno shvatimo nivo tima protiv kog igraom, da znamo njihove kvalitete, ali i da odigramo dobru utakmicu", tvdi Laso. 

Baskonija je na ovosezonskoj premijeri u EL bila bolja od našeg Partizana, dok je Zvezda savladala Pariz u Francuskoj.