Evroliga

Morate da pobeđujete i kada ne igrate dobro: Janis Sferopulos jasan pred nastavak Evrolige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.10.2024 17:28
Janis Sferopulos, trener KK Crvena zvezda, ima taktiku za Baskoniju MN Press
Janis Sferopulos, trener KK Crvena zvezda, ima taktiku za Baskoniju

Crvena zvezda trijumfom je počela takmičarsku 2024/25. u košarkaškoj Evroligi, iako u ovom trenutku nije u željenoj fomi, što se videlo i u porazu od Splita u AdmiralBet ABA ligi, ali njen trener Janis Sferopulos ne pravi dramu oko toga, o čemu je govorio i pred sutrašnji meč sa Baskonijom (20.00). 

Prema rečima iskusnog stručnjaka, to je prirodan proces, pogotovo kada se svlačionica pretumba kao u slučaju crveno-belih u letnjem prelaznom roku, ali ne zaboravlja na rezulultatske imperative crveno-belih. U svim takimičenjima, pa i u najjačem na tlu Starog kontinenta, gde je prošle nedelje ostvaren trijumf na terenu novajlije Pariza. 

"Rekao sam već da možemo da igramo bolje, da ne igramo dobro, ali najvažnije je da počnemo da pobeđujemo, čak i kada ne igrate najbolje, morate da pobeđujete utakmice. Što više treniramo, igraćemo bolje i bićem spremniji... Prva utakmica sezone u Beogradu, nadamo se da će navijači doći u velikom broju da nas bodre do pobede. Moramo da pratimo plan, budemo spremni da se dobro branimo, da imamo različite napade, oni su tim koji ima velika tela kada se skupe u reketu", hvali rivala Sferopulos. 

Dobijeni meč s Partizanom pokazao je gde je ekipa iz Vitorije najsnažnija, a gde trenutno najranjivija. 

"Naravno da gledamo i skautiramo. Gledali smo sve utakmice Baskonije, ne samo protiv Partizana, već i ligaške utakmice koje su igrali. Znamo gde su im slabosti i prednosti i spremićemo se na osnovu toga", zna svoj posao Grk. 

Sferopulos je danas prvi put od njihovog "rastanka" prokomentarisao odlazak klupskog predsednika Nebojše Čovića na istu funkciju u Košarkaškom savezu Srbije. 

"Godpodin Čović je bio veoma uspešan, svi znaju, kada je došao u klub i napravio reorganizaciju, zahvaljujemo mu, za mene je bilo zadovoljstvo da radim sa njim. Želim mu puno sreće u Savezu, što je takođe veoma bitna pozicija. Sa druge strane, imamo Drčelića, on je bio sa nama u Francuskoj, podržava nas, moramo da se fokusiramo na košarku i siguran sam da će klub nastaviti u dobrom smeru", zaključio je trener Zvezde.

 

Standings provided by Sofascore