Evroliga

(VIDEO) Ogroman peh za Fener, a sezona tek počela: Skoti Vilbekin pokidao ligament desnog kolena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.10.2024 08:53
Američki košarkaš Skoti Vilbekin verovatno završio sezonu Guliver/Seskimphoto
Američki košarkaš Skoti Vilbekin verovatno završio sezonu

Veliki peh za Fenerbahče na startu Evrolige - Skoti Vilbekin, jedan od najboljih igrača turskog tima, doživeo je tešku povredu zbog koje će najverovatnije završiti sezonu.

Tokom prve četvrtine utakmice sa Olimpijakosom u Pireju, bek turske ekipe povredio je koleno desne noge nakon jednog doskoka. Već na prvi pogled delovalo je da je povreda ozbiljna, budući da je Vilbekin uz bolnu grimasu ostao da leži na parketu, odakle su ga kasnije izveli saigrači. A, dan kasnije stigle su nepovoljne informacije od litvaninskih novinara da je Vilbekinu stradao ligament i da je za njega, ova sezona, verovatno završena.

"Skoti Vilbekin pokidao je ligament desnog kolena, stavivši sezonu 2024/25 u ozbiljno pitanje", napisao je Donatas Urbonas iz "Basket Newsa" pozivajući se na svoje izvore.

 

 

U burnom meču koji su obeležile i rasprave dvojice trenera Šarunasa Jasikevičijusa i Jorgosa Barcokasa, inače, slavio je Fenerbahče rezultatom - 82:71.

Boban Marjanović i Marko Gudurić takođe su dali doprinos u pobedi turske ekipe. Boban je debi u Evroligi završio sa osam poena i četiri skoka, dok je Gudurić postigao četiri koša. Filip Petrišev ubacio je devet poena za Olimpijakos.