Evroliga

Pokazali smo karakter u Parizu: Sferopulos i Nedović zadovoljni posle pobede na premijeri Evrolige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.10.2024 08:00
Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos izneo utiske posle pobede u Parizu MN Press
Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos izneo utiske posle pobede u Parizu

Crvena zvezda savladala je Pariz (80:77) i zabeležila pobedu na startu nove sezone Evrolige. Do trijumfa protiv osvajača prošlogodišnjeg izdanja Evrokupa srpski tim stigao je posle preokreta, nadoknadivši 13 poena deficita 11:0 serijom, da bi pobedu u "Adidas areni" pečatirao u penal završnici kada je ekipa Janisa Sferopulosa bila nešto mirnije ruke.

Nakon susreta grčki stručnjak i trener srpske ekipe sumirao je utiske. Nije bio u potpunosti zadovoljan igrom svog tima, ali mu je drago što je ekipa pokazala karakter.

"Želim pre svega da čestitam svojim igračima na pobedi. Nije lako bilo igrati protiv Pariza jer je on solidan tim koji ima odličan ritam. Mislim da smo dobro otvorili meč, ali nismo završili dobru drugu deonicu. Početak drugog poluvremena je bio još gori, ali je tim pokazao karakter. Nismo odustajali, borili smo se, polako se vraćali u meč i to najviše zahvaljujući pravim odlukama koje smo donosili ofanzivno i defanzivno. Na kraju smo uspeli da dođemo do prednosti od pet poena koje smo znali da održimo. Atmosfera je bila odlična, želim puno sreće Parizu koji zaslužuje da bude deo Evrolige", rekao je Sferopulos.
 

MN Press

 

 

Nemanja Nedović, junak i najefikasniji pojedinac srpskog tima sa 21 postignutim poenom, bio je takođe zadovoljan.

"Veoma sam srećan. Pobediti prvu utakmicu u gostima na početku sezone je velika stvar za naše samopouzdanje i moramo da gradimo na ovome. Ne smemo da stanemo sada. Pričali smo u prvom poluvremenu. Nismo igrali odbranu u prvom poluvremenu, u drugom poluvremenu smo bili mnogo bolji defanzivno. Izbacili smo ih iz zone komfora. Imaju sjajne igrače, Ti Džej Šorts je legitiman evroligaški igrač i bilo je veoma teško protiv njega. Ali, srećan sam zbog pobede i zbog navijača koji su doli da nas podrže. Nismo odustali, ima to veze sa našim iskustvom. Znamo kako da se izborimo sa teškim situacijama i to smo i uradili danas", rekao je Nedović.

Komentar utakmice dao je i Nikola Kalinić istakavši da je bila sjajna atmosfera u Parizu i da je ponosan na svoj tim.

"Odlična utakmica. Evroliga se vratila, imamo taj intenzitet. Igrali smo u prelepoj areni, pred sjajnim navijačima. Pokušavali smo da kontrolišemo utakmicu, ponosan sam na svoj tim. Pariz definitivno pripada Evroligi, oni su pravo osveženje, imaju dobru ekipu. U drugom poluvremenu pronašli našu hemiju i stigli do preokreta. Moramo na tome da gradimo sve. Naredna utakmica je takođe teška, igramo protiv Baskonije i na tom meču moramo da damo sve od sebe", rekao je Kalinić.

Crvenoj zvezdi sleduje gostovanje u Splitu u sklopu ABA lige 6. oktobra, dok će tri dana kasnije dočekati Baskoniju u Beogradu.