Evroliga

Nedović vodio Zvezdu do pobede u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.10.2024 23:21
Nemanja Nedović MN Press
Nemanja Nedović

Košarkaši Crvene zvezde savladali kao gosti Pariz rezultatom 80:77 na otvaranju Evrolige. Zvezda je započela utakmicu sa petorkom Jago, Kenan, Kalinić, Daum i Bolomboj.

Beograđane je do trijumfa vodio sjajni Nemanja Nedović sa 21 poenom, koji je imao fantastičan učinak od pet trojki, a gotovo i da nije grešio. Ajzea Kenan, završio je meč sa 14 poena (10 u prvom poluvremenu), dok je kod domaćina najefikasniji bio Ti Džej Šorts sa 16 poena.

Početak meča nije slutio na dobro jer su crveno-beli gubili sa 13 razlike, a onda je došlo do velikog preokreta tokom treće četvrtine. 

 

 

Mučila se Zvezda, a sve se preokrenulo posle kontranapada i polaganja Miler-Mekintajera sredinom treće četvrtine. Rezultat je tada bio 53:47. Nastavila je Zvezda seriju preko Kalinića i Nedovića i došla na samo dva poena zaostatka – 53:51, koju je prekinuo Vord trojkom iz ugla. Ipak, uspeli su crveno-beli sjajno da finiširaju četvrtinu i poenima Mitrovića izjednače na 58:58.

Posle majstorskog duplog pasa Miler-Mekintajera i Nedovića Zvezda je konačno povela sa 60:58 na startu poslednje deonice. I onda je krenula serija trojki, a smenjivali su se Kalinić i Nedović. 

Gosti u finišu četvrte četvrtine nisu iskoristili dva uzastopna napada, a Pariz je poenima Šortsa smanjio na 77:74 na minut pre kraja meča.

 

 

U finišu meča viđena je prava drama. Ipak, Zvezda je na 11 sekundi pre kraja imala vođstvo od 77:75, a Miler-Mekintajer priliku da sa linije slobodnih bacanja završi posao. Ali zadrhtala je ruka, pa je samo jedno bacanje iskoristio.

Mudro je regionalni prvak odigrao završnicu, Pariz je bio na tri poena zaostatka, ali mu odbrana srpskog tima nikako nije dozvoljavala da šutira za tri poena, već ga je konstantno slala na liniju za slobodna bacanja. Ta taktika se ispostavila odličnom.

U narednom kolu Crvena zvezda će pred svojom publikom da dočeka Baskoniju, ali će pre toga da odmeri snage sa Splitom u gostima u okviru ABA lige.

Evroliga, 1. kolo:

ČETVRTAK

Alba - Panatinaikos 77:87
Monako - Milano 93:90
Žalgiris - Barselona 74:67
Baskonija - Partizan 88:82
Bajern - Real Madrid 97:89
Makabi - Lion 89:82

PETAK

Fenerbahče - Olimpijakos 82:71
Pariz - Crvena zvezda 80:77
Virtus - Anadolu Efes 67:76

 

Standings provided by Sofascore