Evroliga

Spanulis pohvalio trenera Partizana: Željko Obradović je genije!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.10.2024 18:25
Vasilis Spanulis, selektor Grčke Guliver/AP Photo/Darko Vojinovic
Vasilis Spanulis, selektor Grčke

Vasilis Spanulis, selektor košarkaške reprezentacije Grčke pričao je za "Sport24" o Želju Obradoviću. Nekadašnji veliki as Helena pored trenera Partizana, spomenuo je još jednog stručnjaka koji mu je obeležio karijeru, a reč je o Dudi Ivkoviću. 

"Obradović je genije. Jedan od najboljih, ako ne najbolji trener u istoriji evropske košarke. Možeš da naučiš samo ako si pored njega svakodnevno. Od srca mu se zahvaljujem na onome što me naučio i što mi je ukazao poverenje. Verovao mi je. Liderska uloga u timu gospodina Obradovića dala mi je krila“, rekao je Spanulis. 

 

 

Imali su turbulentan odnos Spanulis i Obradović, ipak, selektor Grčke nije želeo da se osvrće na to.

Meni je najvažnije da mirno spavam. Spavam ja dobro, spava i gospodin Obradović. Život ide dalje. Želim njemu i porodice sve najbolje i zahvalan sam mu na četiri godine koje smo zajedno proveli.“

Drugi Srbin je u potpunosti obeležio karijeru Spanulisa, a njih dvojica su   osvojili evroligašku titulu.

"On je bio veličina. Uz trenera Obradovića, dvojica ponajboljih trenera u istoriji. Bio je drugačiji trener. Duda mi je otvorio krila da poletim. Podigao mi je samopouzdanje i dao mi slobodu da pokažem talent tako što je formirao tim oko mene. Imali smo neverovatan odnos. Išli bismo na kafe, razgovarali o treninzima. Podrška koju mi je dao je bila elitna. Uvek sam osećao divljenje i strah pored njega", rekao je Spanulis.