Evroliga

Zvezda u Parizu započinje evropski put: Crveno-beli protiv debitanta u Evroligi bez Teodosića i Lazića

komentari (0)

Izvor: Tanjug

04.10.2024 09:01
Košarkaši Crvene zvezde MN Press
Košarkaši Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde utakmicom protiv debitanta Pariza u glavnom gradu Francuske od 21.00 započinju novo učešće u najkvalitetniem evropskom takmičenju - Evroligi.

Crveno-beli ove sezone imaju velike ambicije i ciljaju znatno bolji plasman nego prošle godine kada su takmičenje okončali na 16. mestu.

Trener Janis Sferopulos prošle sezone došao je kad je ekipa već bila formirana i imala tri poraza u Evroligi, pa nije uspeo da ostvari željeni uspeh u Evroligi, za razliku od domaćih takmičenja gde je Zvezda osvojila sva tri pehara (ABA liga, Superliga i Kup Radivoja Koraća). 

 

 

"Znam da navijači mnogo žele, ali moraju da bidu strpljivi i veruju u tim. Sezona je duga. Moraju da nam pruže podršku. Znam da se priča o Fajnal-foru, ali u poslednjih 12 sezona Zvezda je samo jednom bila u top osam Evrolige", rekao je Sferopulos koji na današnjem susretu ne može da računa na Miloša Teodosića i Branka Lazića.

Zvezda u novu sezonu ulazi sa potpuno renoviranim i značajno jačim timom nego lane. U klub su stigli Kodi Miler-Mekintajer, Ognjen Dobrić, Nikola Kalinić, Majk Daum, Ajzeja Kenan i Uroš Plavšić, a napustili ga Trej Tomkins, Stefan Lazarević, Džavonte Smart, Fredi Gilespi, Nikola Topić, Majk Tobi i Adam Hanga.

Eksperti Evrolige su Zvezdi predvideli 12. mesto, ali sigurno je da će "crveno-beli" učiniti sve da se umešaju u trku za plasman u plej-in u kom će igrati klubovi od 7. do 10. mesta.