Evroliga

Poraz od Baskonije ne tangira Obradovića: Detalji odlučili, odigrali smo korektno, vraćamo se radu!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.10.2024 23:24
Trener Partizana Željko Obradović SC Derbi/Filip Filipović
Trener Partizana Željko Obradović

Trener Partizana Željko Obradović dočekao je prvi poraz na klupi na startu nove sezone Evrolige, gde je od njegove ekipe večeras bila bolja Baskonija 88:82. Iako je srpski tim drugi put uzastopno poražen u neizvesnoj završnici u Vitoriji, Obradović ima razloga da bude zadovoljan.

Španski tim jeste pobedio, ali je Partizan odigrao vrlo korektnu utakmicu. Šteta što su na kraju odlučili detalji u samoj završnici, kada su crno-beli upali u kontra ritam, propustivši nekoliko važnih poseda, što je apostrofirao i srpski trener na konferenciji za medije.

"Dobra utakmica, mislim da su male stvari odlučile meč. Tri puta u tranziciji nismo dobro koristili loptu kako treba da postignemo poene, a Baskonija je poentirala na kraju napada četiri puta i to je bila glavna razlika na ovom susretu", rekao je Obradović.
 

MN Press

 

 

Osvrnuo se i na učinak Brendona Dejvisa, koji je sa 20 poena, uz Tajrika Džonsa, bio najefikasniji pojedinac u taboru srpskog tima i utakmice inače.

"Jasno je da je odigrao dobru utakmicu. Mali detalji su odlučili, u tranziciji, nismo smeli da dopustimo te šuteve u poslednjim trenucima napada, Baskonija je dala tri šuta za tri poena. Mnogo poena u drugom poluvremenu smo primili. I to su razlozi zbog kojih smo mi na kraju izgubili meč. Odbrana je bila takva da smo imali nula ili jedan faul samo i dopuštali smo lake koševe. Sve ostalo je bilo korektno. Ovo je samo prvi meč, vraćamo se radu", zaključio je Obradović.