Evroliga

Marko Belineli: Ne znam šta ću kada napustim košarku, voleo bih da taj dan nikad ne dođe

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.10.2024 08:23
Marko Belineli se plaši kraja igračke karijere MN Press
Marko Belineli se plaši kraja igračke karijere

Košarkaš Virtusa iz Bolonje, Marko Belineli će uskoro napuniti 39 godina, a ako njega pitate on nikada ne bi napustio košarku. 

Italijan je govorio za italijanski "Vogue" i istakao je kako ga obuzima strah kada razmišlja o napuštanju igre pod obručima.

"Plašim se da napustim košarku. Voleo bih da taj dan nikada ne dođe jer ne znam šta dalje. Gledajući slike kada sam bio mlađi, uvek imam taj osećaj melanholije jer mi se čini da je vreme za penziju sve bliže. To me tera da pomislim da više ne mogu da skačem tako visoko kao što je to činio onaj mali klinac koji je odrastao blizu Bolonje", objasnio je Belineli.

Nekadašnji reprezentativac Italije je započeo svoju karijeru u Virtusu 2002. godine. U NBA je otišao 2007. godine, a titulu je osvojio sa San Antonio Sparsima 2014. godine. Nakon što je promenio nekoliko klubova u najjačoj ligi na svetu, 2020. godine se vratio u Bolonji čiji je igrač i dan danas.

Belineli je u prethodnoj sezoni odigrao 33 utakmice u Evroligi, a u proseku je beležio 14,3 poena uz 38 posto šuta za tri poena.