Evroliga

Zvezda bez najiskusnijih na startu Evrolige: Sferopulos ne može da računa na Tea i Lazića protiv Pariza

komentari (0)

Izvor: Tanjug

03.10.2024 17:10
Janis Sferopulos MN Press
Janis Sferopulos

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio danas da je potrebno da svi igrači daju maksimum protiv Pariza. Košarkaši Crvene zvezde sutra od 21 čas gostovanjem Parizu započinju novu sezonu u Evroligi.

Crveno-beli su danas odradili trening pred put u Pariz, tom prilikom medijima se obratio i trener Janis Sferopulos koji na sutrašnjem meču neće moći da računa na Miloša Teodosića i Branka Lazića.

"Važno je da svi budu tu i pomognu, jer su mi svi bitni za ove utakmice. Timu su potrebni svi igrači, i svi moraju biti spremni da daju maksimum kad god i kako god ih upotrebim. Pariz je tim koji igra sa mnogo entuzijazma, posebno sada kada igraju prvu utakmicu, tako da će biti dodatno motivisani. Mi treniramo već nekoliko dana i spremamo se za njihovu odbranu, odnosno za napad", rekao je Sferopulos, prenosi klupski sajt.

Trener Crvene zvezde je poručio da ekipa treba da bude fokusirana na sitne detalje koji su btini za igru.

"Znamo njihove snage i pokušaćemo da poremetimo sve što oni žele da urade u napadu. U odbrani vrše veliki pritisak, pa moramo biti veoma fokusirani na njihovu pik-end-rol odbranu i sve sitne detalje bitne za igru, kako bismo donosili prave odluke i napadali ih na pravi način", dodao je Sferopulos.
 

MN Press

 

 

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić istakao je da je Pariz ekipa koja igra sa velikom energijom i postiže veliki broj poena.

"Jako bitan meč za nas, da otvorimo sezonu kako treba. Nismo ABA ligu otvorili na najbolji mogući način. Želim da to ispravimo i da ne krenemo tako u Evorligi. Ako želimo da dođemo do pobede, mislim da to moramo da im uskratimo i da malo usporimo igru i da igramo na naš način. Ako igrate u njihovom ritmu, mogu da pobede bilo koga, i da daju sto poena. Imaju energiju i uzbuđeni su što igraju Evroligu. Daće sto posto, moramo da ih usporimo i uvedemo u naš ritam", poručio je Dobrić.

Luka Mitrović je rekao da je ekipa motivisana i da je dobro radila na treninzima i u pripremnom periodu.

"Motivisani smo, dobro smo radili na treninzima u prethodnom periodu i mislim da spremni dočekujemo ovaj početak. Protiv sebe imamo jednu novu ekipu Evrolige koja će definitivno biti motivisana da se pokaže u najboljem mogućem svetlu i da pokaže da pripada ovom takmičenju. Jedna atipična ekipa, pomalo nepoznanica svima nama, pogotovo u ranoj fazi takmičenja", rekao je Mitrović i dodao:

"Analizirali smo to što smo mogli da analiziramo, znamo da nas čeka jedan fizički zahtevan meč sa dosta trčanja, tranzicije, kratkih napada. Sa te taktičke strane mislim da smo se dobro spremili", izjavio je Mitrović.

Crveno-beli danas putuju u Pariz, a nakon prve utakmice u Evroligi, odlaze u Split gde u nedelju igrati utakmicu trećeg kola ABA lige.