Evroliga

Obradović pred start Evrolige: Sa visokim ambicijama ulazimo u novu sezonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.10.2024 16:19
Željko Obradović MN Press
Željko Obradović

Premijernu utakmicu u Evroligi košarkaši Partizana odigraće sutra (20.30) u Vitoriji, gde će na startu nove sezone gostovati Baskoniji, pa je tim povodom govorio trener srpskog tima - Željko Obradović.

Šef stručnog štaba beogradske ekipe rekao je da Partizan ulazi sa velikim ambicijama u novu sezonu i da ih očekuje teško gostovanje u Španiji. Osvrnuo se zatim i na igrački kadar i status Ajzeje Majka, a govorio je i o kvalitetma Baskonije, koja je poslednji put slavila u Vitoriji (84:83) u onoj čuvenoj utakmici kada joj je Ćima Moneke doneo pobedu u penal završnici.

"Prva utakmica u Evroligi, ulazimo sa velikim ambicijama. Imali smo pripremne utakmice i sa evroligašima. Želeo bih da igramo na isti način kao dosad, sa istom željom i energijom koju smo imali u tim utakmicama, mislim da je to najbitnije. Teren je tamo nezgodan, bez obzira što su promenili tim, trenera, sličan način igre. Ono što je karakteristično za Pabla Lada kao trenera, dosta tranzijice, individualnih rešenja, ofanzivnoh skoka, izolacije. Naravno, igrač koji je jako bitan – Hauard, koji je sposoban da šutira 15 puta za tri poena na utakmici. Sve smo to razradili, videćemo kako ćemo da izgledamo na utakmici", rekao je Obradović.

Koliko je faktor prve utakmice bitan?

"U ovom trenutku je jako bitan, a posle kad počne, svaka sledeća je još bitnija. Bitno je, otvara se, da se vidi gde smo, šta smo, kako izgledamo. Sigurno za samopouzdanje jedne ekipe nema ništa bitnije nego da odigra dobro, jer kad odigraš dobro, dolazi rezultat".

MN Press

 

 

Kakva je Kadrovska situacija?

"Mislim da radimo dobro, logičan je ovaj put kojim idemo. Nismo imali mnogo treninga, ali smo za tih osam-devet utakmica pred početak sezone. Iz dana u dan pokušavamo da približimo igračima sve ideje koje imamo i naravno, to će zavisiti od budućih protivnika. Majk je i dalje van stroja, oseća se bolje, videćemo u narednom periodu koliko će biti sposoban da se priključi timu".

Koliko će Duejn Vašington odsustvovati sa parketa?

"Što se tiče odlaska Vašingtona, imate saopštenje kluba u kojem je sve objašnjeno"

Odlična atmosfera vlada u svlačionici Beograđana.

"Atmosfera je odlična, u svakom smislu. Ja sam se radovao i prvi dan kad smo se skupili na treningu, možete da zamislite koliko se radujem ovom sad, cela suština je da izađeš pred gledaoce i da uživaš u ovom poslu kojim se bavimo. Srećan sam zbog igrača zato što su oni veoma brzo shvatili gde igraju i kako to izgleda.Pogodilo se da prvo gostovanje u Subotici, gde smo praktično domaći teren, neverovatna energija je dolazila od navijača Partizana, ali i od navijača Spartaka. Bilo je prelepo veče, košarkaško u Subotici", zaključio je Željko Obradović.