Evroliga

Sezona nije ni počela... Kalates pauzira zbog povrede, upitan i za meč sa Partizanom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.09.2024 19:30
Nik Kalates Tanjug/AP Photo/Michael Conroy
Nik Kalates

Premijernu utakmicu u Evroligi Monako će odigrati 3. oktobra protiv Milana na svom terenu, a samo nekoliko dana uoči ovog susreta, navijače francuskog tima dočekala je jedna poprilično loša vest.

Zvezda tima Nik Kalates, koji je stigao u Monako ovog leta posle dve provedene sezone u Fenerbahčeu propustiće ovu utakmicu i još tri naredne u Evroligi posle povrede kolena koja će ga odvojiti od parketa sigurno tri do četiri nedelje, a možda i duže.

Kako navode iz sedišta francuskog kluba, nakon što će Monako prethodno odigrati tri od četiri utakmice pred svojim navijačima u Evroligi, Nik Kalates trebalo bi da se vrati na parket za meč 5. kola protiv Pariza, a ukoliko 35-godišnjem veteranu bude bilo potrebno još vremena za oporavak, postoji mogućnosti (i to dobra) da će preskočiti i duplo kolo Evrolige, kada "kneževi" budu gostovali Partizanu (30. okt) i Žalgirisu (1. nov.).
 

 

 

Ovo će ujedno predsavljati veliki hendikep za francuski tim, koji će mnogo ove sezone zavisiti od kreacija grčkog košarkaša i veliko je pitanje koliko će njegov izostanak ostaviti traga na formu iskusnog veterana, koji je prošle sezone u proseku beležio oko 24 minuta na parketu.