Evroliga

Pretenciozno ili realno? Ataman najavio osvajanje Evrolige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.09.2024 11:51
Ergin Ataman, trostruki osvajač Evrolige Tanjug/Andreas Gora/dpa via AP
Ergin Ataman, trostruki osvajač Evrolige

Košarkaši Panatinaikosa nisu uspeli da se dokopaju trofeja grčkog Superkupa, pošto su ostali poraženi u derbiju sa Olimpijakosom rezultatom 86:86. Naravno, kada god je tu bolan poraz, strateg zelenih, Ergin Ataman, tu je da raščisti atmosferu nekom od svojih karakteristično "bombastičnih" izjava. 

Posle poraza od Olija, Ataman je naglasio kako će njegov osvojiti sve "važne" trofeje ove sezone. Pretencioznost ili realnost - možete sami proceniti, ali će na kraju i vreme pokazati. 

"Ko se seća koji tim je osvojio Kup prošle sezone. Budite spremni za Evroligu i grčko prvenstvo. Na kraju, mi ćemo biti ti koji ćemo ih osvojiti", rekao je turski stručnjak.

 

 

Valja podsetiti da je sličnu izjavu Ataman dao nakon što je njegov tim izgubio prvi meč plej-ofa Evrolige protiv Makabija. 

On je takođe ukazao na to da su sudije propustile da sviraju "goaltending" početkom drugog poluvremena. Burne pritužbe dovele su do toga da zaradi tehničku grešku.

"Utakmica je bila intezivna, ali kvalitet nije bio dobar. Nismo igrali dobru košarku. Ipak, borili smo se za pobedu, izgubili jednim košem razlike. Nisu priznali poene Lesora, a meni su dali tehničku. To je previše za ovakvu utakmicu. Sve u svemu, Olimpijakos je igrao bolje od nas, pogotovo na poziciji krilnog centra", zaključio je Ataman.