Evroliga

Hezonja propušta početak sezone: Izgubio sedam kilograma zbog bolesti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.09.2024 21:40
Mario Hezonja je sa Realom osvoji Evroligu pre dve sezone MN Press
Mario Hezonja je sa Realom osvoji Evroligu pre dve sezone

Hrvatski košarkaš iz Reala Mario Hezonja propustiće početak Evrolige zbog bolesti, saopštio je trener madridskog kluba Čus Mateo.

"Hezonja je zgubio šest-sedam kilograma i sad mora da radi da ih povrati jer već neko vreme povraća, ima dijareju i visoku temperaturu. Trudićemo se da radimo sa njim da što pre povrati fizičku formu", rekao je Čus Mateo na današnjoj konferenciji za medije ne navodeći tačno koliko će Hrvatu biti potrebno vremena da se vrati u takmičarski pogon.

 

 

Mario Hezonja je prethodne sezone u kontinentalnom takmičenju beležio 14 poena po utakmici za 22,7 provedena minuta na terenu, čemu je dodavao 4,5 skokova u proseku. U španskom prvenstvu je imao neštoslabiju statistiku sa 10,3 poena u proseku. 

Real na startu Evrolige,trećeg oktobra, gostuje Bajernu u Minhenu, a u drugom kolu 10. oktobra dočekuje Partizan.

Prema najavama španskih medija Hezonja sigurno neće igrati u Minhenu, a neizvesno je da li će se oporaviti do dolaska Partizana.

Podsećanja radi, Real Madrid je prošlu sezonu Evrolige završio kao prvoplasirani tim, ali je u finalu najelitnijeg kontinentalnog takmičenja ostao poražen od Panatinaikosa