Evroliga

Ni u kolicima se ne predaje: Blat postaje novi SD Makabija?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.09.2024 19:26
Dejvid Blat, nekadašnji trener Makabija Profimedia
Dejvid Blat, nekadašnji trener Makabija

Pred sam početak nove sezone Makabi iz Tel Aviva ostao je bez sportskog direktora. Avi Even rešio je da se povuče sa funkcije, a njegovo mesto ostalo je upražnjeno. Iako su Izraelci već u potrazi, deluje da im se jedno ime samo nametnuo. Naime, kako prenose tamošnji mediji bivši stručnjak kluba, Dejvid Blat, blizu je sedanja u direktorsku fotelju. 

Ovo ne bi predstavljalo veliko iznenađenje, s obzirom da je Blat u nekoliko navrata proveo devet godina na klupi ponosa Izraela. Međutim, impresivno je što američko-izraelski strateg boluje o multipla skleroze već neko vreme, i zakovan je za kolica.

 

 

I pored ove neprilike, Blat je bio prilično aktivan u košarkaškim krugovima u zadnje vreme. Radio je kao stručni savetnik u  Njujork Niksima, Makabiju, reprezentaciji Kanade i Univerzitetu Arizoni. Izgleda da je shvatio kako je spreman za veće izazove. 

Dejvid je u sezoni 2013/14 postao šampion Evrolige sa Makabijem, pobedivši u finalu daleko favorizovaniji CSKA iz Moskve tesnim rezultatom 68:67. Pored Telavivaca, vodio je i Beneton, Dinamo iz Sankt Petersburga, Anadolu Efes, Aris, Darušafaku, Olimpijakos, dok se u NBA oprobao u Klivlend Kavalirsima.