Evroliga

Okačio fotke iz Jermenije, pa morao da se izvinjava: Zvezda Fenera pod žestokim udarom turskih navijača

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.09.2024 14:50
Najdžel Hejs Dejvis MN Press
Najdžel Hejs Dejvis

Poslednje slobodne dane pred start nove sezone košarkaš Fenerbahčea Najdžel Hejs Dejvis odlučio je da provede u poseti Jerevanu, a obzirom na političku klimu u Turskoj i tradicionalnom animozitetu te države prema Jermeniji, logično, nastao je opšti haos u Istanbulu.

Svojim postovima na Instagramu, gde je, inače, objavio slike tokom posete Muzeju žrtava genocida u Jermeniji, uznemirio je tursku javnost i navijače Fenera, koji su, u opštem besu, već počeli da pritiskaju čelnike istanbulskog kluba da prekinu saradnju sa američkim košarkašem.

Shativši šta je uradio, Dejvis ubrzo je obrisao slike sa društvenih mreža, ali, uzalud... One su ugledale svetlost dana, a momak koji je postao standardni član turskog kluba od 2022. godine i jedna od zvezdi ekipe, morao je potom da se izvinjava.

 

 

"Želim da naglasim da mi nije bila namera da uvredim Tursku, njenu istoriju i građane koje izrazito poštujem zbog svega što mi je Turska pružila privatno i profesionalno“, objavio je Amerikanac nakon brisanja pojedinih fotki i dodao:

"Rečeno mi je da je tema o kojoj sam pisao veoma osetljiva za Jermeniju i Tursku. Iako sam želeo da učim, realnost je da ne zman ništa o tome. Želim da svi koje su pogodile moje reči znaju da mi to nije bila namera“, rekao je Dejvis.

Inače, na jednoj od obrisanih fotografija nalazili su se turski ratnici sa izvučenim sabljama uz natpis "glavni akteri genocida", što je posebno izrevoltiralo njihove državljane.

Najdžel Hejs Dejvis ima važeći ugovor sa Fenerom do 2027. godine.