Evroliga

Opet te neizvesne završnice: Partizan poražen od Efesa u Atini

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.09.2024 16:55
Brendon Dejvis na meču sa AEK u Beogradu MN Press
Brendon Dejvis na meču sa AEK u Beogradu

U prijateljskoj utakmici iza zatvorenih vrata dvorane na Glifadi, košarkaši Partizana su izgubili od Anadolu Efesa sa 81:80 (24:19, 22:22, 21:18, 14:21). U meču punom preokreta, crno-beli su imali napad za pobedu, ali je lopta nakon akcije Sterlinga Brauna i Tajrika Džounsa ostala na "prvom obruču", pa je pobeda pripala timu iz Istanbula.

Najefikasniji u timu Partizana je bio Tajrik Džons, koji je odigrao izvanrednu partiju sa 24 poena. Posebno se istakla centarska linija crno-belih, tako da je prvi pratilac nekadašnjem košarkašu turske ekipe bio Brendon Dejvis sa 18 koševa.

Istakao se svojim učinkom i Karlik Džons sa 13, a pomogli su Duejn Vašington sa devet, i Ajzek Bonga sa 10 poena.

Ekipu Efesa su do trijumfa predvodili Džordan Nvora i Ilajdža Brajant sa po 15 poena, Roland Šmits je ubacio deset, a Darijus Tompson, Erkan Osmani i Derek Vilis po devet.

 

 

Naredni meč, košarkaši Partizana igraju u subotu (21.00) u prestonici Grčke. Tamo će se "parni valjak" suprotstaviti aktuelnom šampionu EvropePanatinaikosu u prepunom stadionu Panatinaiko - istorijskom spomeniku i turističkoj atrakciji grada. 

Tim Željka Obradovića će sezonu u šampionatu Jadrana započeti protiv Borca 25. septembra, dok ga prvi duel u Evroligi očekuje protiv Baskonije trećeg oktobra.