Evroliga

PAO je (konačno) rešio da stane: Ataman i Janokopulos kompletirali tim za narednu sezonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.09.2024 21:17
Ergin Ataman i Dimitros Janokopulos proslavljaju trofej Evrolige Guliver/Christian Kolbert
Ergin Ataman i Dimitros Janokopulos proslavljaju trofej Evrolige

Košarkaši Panatinaikosa ove sezone kreću u odbranu trofeja u Evroligi. Iako je tim koji se okitio zlatom prošle sezone već bio dovoljno moćan, Ergin Ataman je dobio još vrhunskih pojačanja ove godine koja njegov tim katapultiraju na prvo mesto takozvanik "power rankingsa" za sledeću takmičarsku godinu. 

Dimitros Janokopulos, gazda kluba, se uopšte nije štedeo preko leta, tako da je branilac trofeja u Evroligi i grčkom šampionatu u ovu sezonu ulazi još jači nego lane jer su u klub stigli Lorenco Braun (Makabi Tel Aviv), Džedi Osman (San Antonio Spars) i Omer Jurtseven (Juta Džez).

Uz trojicu navedenih, u timu je još 12 igrača koji su u klubu bili i prethodne sezone.

 

 

To su: Kostas Slukas, Dimitris Moraitis, Panajotis Kalaicakis, Džerajan Grant, Kendrik Nan, Aleksandros Samodurov, Joanis Papapetru, Marijus Grigonis, Huančo Ernangomez, Konstantinos Mitoglu, Matijas Lesor, Kostas Adetokumbo.

Panatinaikos će premijeru sezone u Evroligi odigrati protiv Albe u Berlinu trećeg oktobra. Svoju prvu domaću utakmicu, zeleni će igrati protiv Bajerna iz Minhena sedam dana kasnije. Što se grčkog šampionata tiče, takmičenje počinje petog oktobra, a Panata će se boriti protiv AS Karditsasa