Evroliga

Mirotića podgrevaju neuspesi: Nisam zadovoljan onime što sam uradio prošle sezone

komentari (0)

Izvor: Tanjug.rs

11.09.2024 19:15
Nikola Mirotić i Olimpija prošle sezone nisu uspeli izboriti plej-in EL Guliver/Fabrizio Carabelli
Nikola Mirotić i Olimpija prošle sezone nisu uspeli izboriti plej-in EL

Košarkaš milanske Olimpije Nikola Mirotić rekao je da nije zadovoljan učinkom iz prošle sezone u Evroligi i istakao da zna da može da bude bolji i da je spreman da preuzme lidersku ulogu u timu. 

"Verujem u sebe, znam šta mogu. Kako mogu to da uradim? Znam da mogu da budem bolji nego prošle sezone i to je nesumnjivo moja odgovornost. Zbog toga su me angažovali, za vođstvo, da budem lider ekipe, i ja ću to uraditi", rekao je Mirotić u intervjuu za sajt "realolimpiamilano.com".

Prošle sezone Mirotić (33) je zbog problema sa povredama odigrao samo 21 od 34 evroligaške utakmice. Olimpija se nije domogla ni plej-ina, sezonu je okončala kao 12. sa skorom 15-19.

"Nadam se samo da ću biti zdrav kao i ostatak tima. I na kraju dana, znate da će svi momci raditi svoj posao jer je ovo timski sport. Svi moramo da radimo, svi moramo da znamo koja je naša uloga u timu. Znam koja je moja uloga. Zato ću dati sve od sebe da pomognem timu da osvoji još trofeja, jer ovaj klub to zaslužuje", dodao je Mirotić.

 

 

Bivši reprezentativac Španije zna šta mora da promeni u odnosu na prethodnu sezonu.

"Moram da budem mnogo oštriji. Moram više da pričam sa mladim igračima. I ne samo to, moram da dam primer radom na terenu, već i van terena. Znam koji klub predstavljam i znam kakva su očekivanja od mene. Kao što sam rekao, nisam srećan. Nisam zadovoljan poslom koji sam uradio prošle godine", podvukao je Mirotić.

Rođeni Podgoričanin je bio MVP finala plej-ofa italijanskog šampionata i bio je najzaslužniji za osvajanje 31. titule prvaka države, ali je svestan da to nije dovoljno.

"Trudiću se da budem mnogo bolji, kao lider, i da pomognem timu da ostvari one ciljeve za koje svi verujemo da možemo. Ovo je moj pristup ove godine i naporno ću raditi sa svojim timom da to postignem", zaključio je Mirotić.