Evroliga

Šamanić out, Birč in: Fenerbahče doveo nekadašnju želju "večitih"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.09.2024 17:33
Kem Birč je nastupao za Kanadu na OI u Parizu Profimedia
Kem Birč je nastupao za Kanadu na OI u Parizu

Ostalo je manje od mesec dana do početka nove takmičarske godine u Evroligi, i većina timova je završila, ili je pri kraju formiranja rostera za narednu sezonu. Među onima koji i dalje rade na pojačanjima je i Fenerbahče, koji je pomalo iznenadio sve novim transferom. 

Naime, prema turskim medijima, Fener će se rastati sa Lukom Šamanićem, koji je baš ovog leta stigao kao novo pojačanje u klub. Umesto hrvatskog košarkaša, doćiće relativno poznato ime na ovim prostorima, Kem Birč.

 

 

Šamanić je proveo prošlu sezonu u Juta Džezerima, i beležio je tek 4.1 poen i 2.4 skoka po utakmici u najjačoj ligi planete. Što se Birča tiče, on je igrao u Đironi u španskoj Endesa ligi. Klub je pojačao u februaru ove godine i u proseku je beležio 8.8 poena i 5.7 skokova. 

Nekadašnji NBA centar predstavlja reprezentaciju Kanade i na Olimpijskim igrama u Parizu je doprinosio sa 3.3 poena i 2.5 skokova po utakmici. 

Na našim prostorima je poznat po tome što se prošle sezone dovodio u vezu sa večitim rivalima, Crvenom zvezdom i Partizanom, koji su imali problema na visokim pozicijama skoro čitave minule takmičarske godine. Do sada je Birč u Evropi jedino igrao za Olimpijakos u sezoni 2016/17.