Evroliga

Titula Evrolige miriše na Atinu: Na Olijevog Furnijea, Panata odgovorila Osmanom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.09.2024 16:28
Džedi Osman je u NBA nastupao za Efes, Klivlend i San Antonio Profimedia
Džedi Osman je u NBA nastupao za Efes, Klivlend i San Antonio

Turski košarkaš Džedi Osman postaće novi igrač Panatinaikosa, saopštio je danas predsednik kluba Dimitris Janakopulos. Vlasnik Panatinaikosa je na Instagram priči saopštio da će Osman potpisati za atinski klub, ali nije naveo detalje ugovora.

Osman (29) igra na poziciji krila, prethodne sezone je nastupao je za San Antonio gde je beležio u proseku 6,8 poena, 2,5 skokova i 1,7 asistencija na 72 utakmice.

Turski košarkaš je u karijeri nastupao za Efes, Klivlend i San Antonio. Ipak, u NBA se nije snašao, iako je ostavio dobar utisak kod većine saigrača. 

 

 

Podsećanja radi, Lebron Džejms je svojevremeno istakao da mu je Osman omiljeni saigrač. Zajedno su nastupali samo jednu sezonu, ali je to kupilo "kralja", koji je posebno istakao radnu etiku Turčina, kao i veliko zalaganje i spremnost na učenje. 

Što se Panate tiče, evidentno je da ne nameravaju prepustiti ikome titulu Evrolige ove sezone. Uspeli su u Atini da zadrže okosnicu tima i dovedu prilično interesantna pojačanja u vidu Lorenca Brauna, Luke Vildoze i pomenutog Osmana, za koga je ranije interesovanje pokazao Real iz Madrida

Nekako deluje da će trofej teško napustiti glavni grad Grčke, s obzirom da je i Olimpijakos konstruisao tim za Fajnal for dovođenjem Evana Furnijea i Saše Vezenkova.

Zeleni će svoj prvi meč u EL ove sezone odigrati protiv Albe u Berlinu trećeg oktrobra.